Domov

Na vrsti obračun z Dravogradom

Po težko priborjeni sobotni zmagi proti Mons Claudiusu se za Peco že v sredo nadaljuje prvenstvo v Štajerski ligi. Po dveh jesenskih prestavitvah zaradi slabega vremena se končno obeta obračun z Dravogradom.
drg Tekma bo dosti bolj pomembna za Črnjane, ki jim bi tri točke ogromno pomenile v boju za napredovanje v 3. ligo, medtem ko so gostje s 33 točkami že precej blizu istemu cilju.

V domačem taboru bodo po tekmi premora ponovno lahko računali na kapetana Jureta Lesjaka, ki je obračun z Rogatcem zaradi rumenih kartonov moral izpustiti. 

V obeh taborih igra kar nekaj nogometašev, ki so v preteklosti branili barve sredinih nasprotnikov in se med seboj odlično poznajo, zato se obeta prava prvenstvena borba.

Tekma se bo začela ob 16:30 uri, glavni delilec pravice bo Ervin Šašivarević.

Vabljeni v čim večjem številu!
bibi 

Nazadnje spremenjeno (Ponedeljek, 21 April 2014 16:48)

 

Peca - Mons Claudius 2:1

18. krog ŠNL je za Peco končno prinesel tako pričakovano prvo spomladansko zmago in prvo domačo po Pohorju lanskega septembra.

Uvod tekme je pripadel gostom. Ti so z agresivno igro na sredini igrišča onemogočali Črnjanom razviti ritem, tako da je do prve domače priložnosti minilo kar nekaj časa. Nevarnejši so bili Rogatčani in v 17.minuti po lepem strelu Krivca v zgornji desni kot vratarja Aleša Kreuha tudi povedli.

Peca je potrebovala še nekaj časa, da so se po prejetem golu pobrali. Izenačujoči zadetek je v 34.minuti po izvrstnem strelu z glavo z desne strani dosegel Primož Kotnik, ko je žogo v loku poslal čez gostujočega vrataraja. To je bil prvi Kotnikov zadetek v članskem dresu Pece.

Nadaljevanje je prineslo zelo živahno predstavo obeh ekip, ki sta se zavedali, da točka nobenemu taboru ne koristi prav dosti. Tako smo videli kar nekaj priložnosti na obeh straneh, pobudo pa so počasi prevzemali domači. Mons Claudiusu je zmanjkovalo sape in domači navijači so bili vedno bolj prepričani, da bo Peca prej ko slej zadela še drugič.
mc Trenutek odrešitve je prišel štiri minute pred koncem. Tokratni kapetan Andrej Piko je idealno zaposlil Robija Zeca, ta pa je z evrogolom zapečatil usodo gostov in poslal domačo tribuno v ekstazo.

Na koncu bi bila lahko zmaga Pece še višja, saj je po še eni izvrstni podaji Matica Pečovnika Zec iz neposredne bližine nastreljal prečko, vendar se po zadnjem žvižgu sodnika Gabrovca s to priložnostjo nihče več ni obremenjeval. Točke so ostale doma in to je edino, kar šteje.

PECA - Mons Claudius 2:1 (1:1)
Peca: Kreuh, Gabrovec, Grilc (Pečovnik 60'), Krebs, Piko, B.Brdnik, Koca, Pušnik (Rebernik 82'), Kotnik, Zec, Hrvacki.
Neizkoriščene menjave: A.Brdnik, Tušek, Verdel.
Rumen karton: Piko 63'.
Trener: Bojan Žurej. 

Mons Claudius: Močnik, Bukšek, Verbek, Zdovc, Polajžer, Peer, U.Krivec, Mikolič (D.Mikše 86'),  Ogrinc (M.Krivec 58'), U.Mikše, Du.Kitak.
Neizkoriščene menjave: Firšt, Mušić, M.Krivec, Prah, Da.Kitak, R.Kitak. 
Rumen karton:  Krivec 61'.
Trener: Ibrahim Mušić. 

Ostali rezultati 18.kroga:
Lenart - Marles hiše 1:1
Fužinar - Štore 7:1
Šoštanj - Pohorje 1:0
Pesnica - Zreče 1:2
Dravograd - Slovenj Gradec 5:1
Radlje - Žalec 1:1 

Naslednja tekma sledi v sredo ob 16:30, ponovno na domačem igrišču. V goste prihaja Dravograd. Že sedaj vabljeni na pomembno tekmo v boju za napredovanje v 3. SNL Sever!

Nazadnje spremenjeno (Nedelja, 20 April 2014 09:52)

 

Napoved 18. kroga ŠNL

Štajerska liga se nadaljuje tudi na velikonočno soboto, ko bodo odigrane vse tekme 18. kroga. Po že znanem sklepu NZS, da iz ŠNL v 3. ligo napreduje direktno 5 moštev, še eno pa gre v kvalifikacije, bo liga še toliko bolj zanimivejša do samega konca.mcPo še enem dokaj uspešnem gostovanju in osvojeni točki v Štorah bo tokrat Peca gostila Mons Claudius iz Rogatca. Zaradi rumenih kartonov bodo nastopili oslabljeni, saj bo manjkal kapetan Jure Lesjak, poleg tega pa se s poškodbami ubadata tudi Jure Hrvacki in Aljaž Krebs.

Zaradi kartonov bosta tudi pri Rogatčanih odsotna dva nogometaša, Božak in Kitak. Ekipi sta na lestvici oddaljeni 5 točk, s tem, da ima Peca še tekmo manj (odigrala jo bo v sredo proti Dravogradu).

Upamo in verjamemo, da so Črnjani sposobni prekiniti (pre)dolgo serijo brez domače zmage, ob pravi pomoči s tribun pa bo to lažje dosegljivo.

Ostali pari 18.kroga:
Lenart - Marles hiše
Fužinar - Štore
Šoštanj - Pohorje
Dravograd - Slovenj Gradec 
Radlje - Žalec
Pesnica - Zreče 
bibi

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 17 April 2014 21:49)

 

Kadrovske spremembe v vodstvu kluba

Na torkovem občnem zboru Nogometnega kluba Peca je prišlo do spremembe v vodstvu kluba. Dolgoletna predsednica Romana Lesjak je odstopila s funkcije, katero je po novem zasedel Primož Fajmut. Prav tako je z mesta sekretarja odstopil Matej Kreuzer, njegov naslednik je Grega Vrabič. 

V razširjen upravni odbor kluba so bili poleg vseh dosedanjih članov imenovani naslednji: Andrej Plesec, Tadej Kert, Bojan Pustoslemšek, Primož Kamnik in Peter Kunc. Sveže moči bodo pripomogle k še boljši organizaciji kluba v prihodnosti.

Županji in g. Kreuzerju, se vsi pristaši Pece iskreno zahvaljujejo za vso opravljeno prostovoljno delo, novemu vodstvu pa želimo uspešno nadaljevanje poti, ki jo je zastavila ga. Lesjak.
romana

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 17 April 2014 07:32)

 

Uradno: iz ŠNL v 3. SNL Sever 5 ekip, šesta v kvalifikacije

Na včerajšnji seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije so klubi dobili uradno potrditev novega tekmovalnega sistema za prihodnje leto. Nastale bodo štiri regionalne tretje lige, najbolj zanimiva za Peco bo 3. SNL Sever, ki jo bodo sestavljali naslednji klubi:

- morebiten izpadel klub iz 2. SNL (0-1)
- sedanji klubi 3. SNL Vzhod s področja MNZ Maribor, MNZ Celje in MNZ Ptuj (5-6)
- pet klubov Štajerske lige (5)
- dva kluba ptujske Superlige (2)
- v primeru lihega števila ekip zmagovalec kvalifikacij med šestouvrščeno ekipo Štajerske lige in tretjeuvrščeno ekipo ptujske Superlige (1).
nzs Kaj to pomeni v praksi oziroma kateri klubi bi v trenutni situaciji končali v tej novi ligi?

Kot vse kaže, bo iz 2. lige izpadel Šampion, obstoječi klubi 3. SNL, ki bi pristali v novi ligi, so Drava ali Dravinja (eden od teh bo napredoval v 2. ligo), Šmarje pri Jelšah, Malečnik, Šentjur in Bistrica.

Dva prvouvrščena kluba ptujske Superlige sta trenutno Stojnci in Podvinci, tretji je Videm.

Lestvico Štajerske lige si lahko ogledate na levi strani. 

Peca ima torej pred sabo nov cilj, najmanj šesto mesto. Trenutno s tekmo manj za tem zaostaja (dosegljivih) 5 točk...

Nazadnje spremenjeno (Torek, 15 April 2014 15:16)

 

Točka s težkega gostovanja

Peca se iz prvega gostovanja v Štorah vrača z remijem. Glede na rezultate ostalih tekem bodo verjetno s takšnim razpletom zadovoljni v obeh taborih, ravno prihajajoči teden pa bo dal jasne odgovore, koliko ekip bo v prihodnji sezoni iz Štajerske napredovalo v novo, 3.SNL sever.
store Domačini so sicer na sobotnem srečanju povedli (še na četrtem zaporednem srečanju so nasprotniki Pece imeli na voljo enajstmetrovko), izenačil pa je Andrej Piko. 

Sledita dve zaporedni domači tekmi: na velikonočno soboto v Črni gostuje Mons Claudius, naslednjo sredo pa Dravograd (prestavljena tekma jesenskega dela). 

Ostali rezultati 17.kroga:
Zreče - Lenart 0:2
Žalec - Pesnica 2:1
Pohorje - Dravograd 1:0
Marles hiše - Fužinar 0:0
Mons Claudius - Šoštanj 0:1
Slovenj Gradec - Radlje 1:2

Nazadnje spremenjeno (Nedelja, 13 April 2014 19:46)

 

Peca gostuje v Štorah

17. krog ŠNL prinaša za Črnjane novo neugodno gostovanje. Opdravljajo se v Štore, kjer domačinom štart v spomladanski del sezone tako kot Peci ni uspel najbolje. Oboji bodo želili zabeležiti prvo spomladansko zmago in pridobiti nekaj mest na prvenstveni razpredelnici.
kovinOba tabora sta brez kaznovanih nogometašev, tako da bosta trenerja lahko na igrišče poslala najmočnejši možni enajsterici.

Glavni sodnik srečanja, ki se bo pričelo v soboto, 12. aprila ob 16:30 uri, bo Mihael Fras.

Ostali pari 17.kroga:
Zreče - Lenart
Žalec - Pesnica
Slovenj Gradec - Radlje
Pohorje - Dravograd
Mons Claudius - Šoštanj
Marles hiše - Fužinar 
bibi 

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 10 April 2014 20:39)

 

Občni zbor - nov termin!

Zaradi odsotnosti precejšnjega števila članov upravnega odbora se občni zbor prestavlja na nov termin.

Novi datum je naslednji torek, 15. aprila ob 18:30 uri.

Dnevni red ostaja nespremenjen. HVala za razumevanje!

Nazadnje spremenjeno (Ponedeljek, 07 April 2014 11:55)

 
Lajkam NK Peca
Anketa
Kaj menite o morebitni spremembi tekmovalnega sistema?
 
Kdo je prisoten?
Trenutno je/sta  na strani 8 gostov