Domov

Napoved 18. kroga ŠNL

Štajerska liga se nadaljuje tudi na velikonočno soboto, ko bodo odigrane vse tekme 18. kroga. Po že znanem sklepu NZS, da iz ŠNL v 3. ligo napreduje direktno 5 moštev, še eno pa gre v kvalifikacije, bo liga še toliko bolj zanimivejša do samega konca.mcPo še enem dokaj uspešnem gostovanju in osvojeni točki v Štorah bo tokrat Peca gostila Mons Claudius iz Rogatca. Zaradi rumenih kartonov bodo nastopili oslabljeni, saj bo manjkal kapetan Jure Lesjak, poleg tega pa se s poškodbami ubadata tudi Jure Hrvacki in Aljaž Krebs.

Zaradi kartonov bosta tudi pri Rogatčanih odsotna dva nogometaša, Božak in Kitak. Ekipi sta na lestvici oddaljeni 5 točk, s tem, da ima Peca še tekmo manj (odigrala jo bo v sredo proti Dravogradu).

Upamo in verjamemo, da so Črnjani sposobni prekiniti (pre)dolgo serijo brez domače zmage, ob pravi pomoči s tribun pa bo to lažje dosegljivo.

Ostali pari 18.kroga:
Lenart - Marles hiše
Fužinar - Štore
Šoštanj - Pohorje
Dravograd - Slovenj Gradec 
Radlje - Žalec
Pesnica - Zreče 
bibi

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 17 April 2014 21:49)

 

Kadrovske spremembe v vodstvu kluba

Na torkovem občnem zboru Nogometnega kluba Peca je prišlo do spremembe v vodstvu kluba. Dolgoletna predsednica Romana Lesjak je odstopila s funkcije, katero je po novem zasedel Primož Fajmut. Prav tako je z mesta sekretarja odstopil Matej Kreuzer, njegov naslednik je Grega Vrabič. 

V razširjen upravni odbor kluba so bili poleg vseh dosedanjih članov imenovani naslednji: Andrej Plesec, Tadej Kert, Bojan Pustoslemšek, Primož Kamnik in Peter Kunc. Sveže moči bodo pripomogle k še boljši organizaciji kluba v prihodnosti.

Županji in g. Kreuzerju, se vsi pristaši Pece iskreno zahvaljujejo za vso opravljeno prostovoljno delo, novemu vodstvu pa želimo uspešno nadaljevanje poti, ki jo je zastavila ga. Lesjak.
romana

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 17 April 2014 07:32)

 

Uradno: iz ŠNL v 3. SNL Sever 5 ekip, šesta v kvalifikacije

Na včerajšnji seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije so klubi dobili uradno potrditev novega tekmovalnega sistema za prihodnje leto. Nastale bodo štiri regionalne tretje lige, najbolj zanimiva za Peco bo 3. SNL Sever, ki jo bodo sestavljali naslednji klubi:

- morebiten izpadel klub iz 2. SNL (0-1)
- sedanji klubi 3. SNL Vzhod s področja MNZ Maribor, MNZ Celje in MNZ Ptuj (5-6)
- pet klubov Štajerske lige (5)
- dva kluba ptujske Superlige (2)
- v primeru lihega števila ekip zmagovalec kvalifikacij med šestouvrščeno ekipo Štajerske lige in tretjeuvrščeno ekipo ptujske Superlige (1).
nzs Kaj to pomeni v praksi oziroma kateri klubi bi v trenutni situaciji končali v tej novi ligi?

Kot vse kaže, bo iz 2. lige izpadel Šampion, obstoječi klubi 3. SNL, ki bi pristali v novi ligi, so Drava ali Dravinja (eden od teh bo napredoval v 2. ligo), Šmarje pri Jelšah, Malečnik, Šentjur in Bistrica.

Dva prvouvrščena kluba ptujske Superlige sta trenutno Stojnci in Podvinci, tretji je Videm.

Lestvico Štajerske lige si lahko ogledate na levi strani. 

Peca ima torej pred sabo nov cilj, najmanj šesto mesto. Trenutno s tekmo manj za tem zaostaja (dosegljivih) 5 točk...

Nazadnje spremenjeno (Torek, 15 April 2014 15:16)

 

Točka s težkega gostovanja

Peca se iz prvega gostovanja v Štorah vrača z remijem. Glede na rezultate ostalih tekem bodo verjetno s takšnim razpletom zadovoljni v obeh taborih, ravno prihajajoči teden pa bo dal jasne odgovore, koliko ekip bo v prihodnji sezoni iz Štajerske napredovalo v novo, 3.SNL sever.
store Domačini so sicer na sobotnem srečanju povedli (še na četrtem zaporednem srečanju so nasprotniki Pece imeli na voljo enajstmetrovko), izenačil pa je Andrej Piko. 

Sledita dve zaporedni domači tekmi: na velikonočno soboto v Črni gostuje Mons Claudius, naslednjo sredo pa Dravograd (prestavljena tekma jesenskega dela). 

Ostali rezultati 17.kroga:
Zreče - Lenart 0:2
Žalec - Pesnica 2:1
Pohorje - Dravograd 1:0
Marles hiše - Fužinar 0:0
Mons Claudius - Šoštanj 0:1
Slovenj Gradec - Radlje 1:2

Nazadnje spremenjeno (Nedelja, 13 April 2014 19:46)

 

Peca gostuje v Štorah

17. krog ŠNL prinaša za Črnjane novo neugodno gostovanje. Opdravljajo se v Štore, kjer domačinom štart v spomladanski del sezone tako kot Peci ni uspel najbolje. Oboji bodo želili zabeležiti prvo spomladansko zmago in pridobiti nekaj mest na prvenstveni razpredelnici.
kovinOba tabora sta brez kaznovanih nogometašev, tako da bosta trenerja lahko na igrišče poslala najmočnejši možni enajsterici.

Glavni sodnik srečanja, ki se bo pričelo v soboto, 12. aprila ob 16:30 uri, bo Mihael Fras.

Ostali pari 17.kroga:
Zreče - Lenart
Žalec - Pesnica
Slovenj Gradec - Radlje
Pohorje - Dravograd
Mons Claudius - Šoštanj
Marles hiše - Fužinar 
bibi 

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 10 April 2014 20:39)

 

Občni zbor - nov termin!

Zaradi odsotnosti precejšnjega števila članov upravnega odbora se občni zbor prestavlja na nov termin.

Novi datum je naslednji torek, 15. aprila ob 18:30 uri.

Dnevni red ostaja nespremenjen. HVala za razumevanje!

Nazadnje spremenjeno (Ponedeljek, 07 April 2014 11:55)

 

Peca - Marles hiše 0:2

Marles hiše so v srečanju 16. kroga Štajerske lige ponovno dokazali, da so v Črni tradicionalni neugodni tekmec za Peco. Kljub terenski premoči domačih so gostje dvakrat zadeli in s sabo v Limbuš odnašajo tri dragocene točke.

Peca se je že zelo hitro znašla v zaostanku. V. 8.minuti je namreč Jure Lesjak v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Pavliča, iz najstrožje kazni pa je Steiner povedel goste v vodstvo.

Takoj po zadetku so se Limbušani osredotočili na branjenje vodstva, Peca pa si je ustvarila kar nekaj priložnosti za zadetek. Poskušali so Lesjak, Primož Kotnik, Andrej Piko, najbližje golu pa so bili črno beli po strelu Jureta Hrvackega, ki ga je gostujoči vratar Poljanec, po mnenju večine gledalcev najboljši posameznik srečanja, s težavo odbil v kot.
marles Podobna scena se je nadaljevala tudi v nadaljevanju. Peca je prevladovala v posesti žoge, vsi streli pa so končali mimo vrat oziroma jih je golman Marles hiš ukrotil. Po protinapadu v 66.minuti so gostje svojo prednost nato podvojili, tudi do konca tekme pa domačim kljub menjavam v napadu ni steklo.

Tako še tretjo tekmo zapored niso uspeli zadeti in ostajajo na devetem mestu lestvice.

PECA - Marles hiše 0:2 (0:1)
Peca: Verdel, Krebs, Hrvacki (Rebernik 79'), Gabrovec, Pečovnik (Pušnik 55'), Kotnik, Koca, Piko, Brdnik (Zec 69'), Lesjak, Grilc.
Neizkoriščene menjave: Kreuh, Tušek, Kreuzer. 
Rumena kartona: Lesjak 8', Gabrovec 63',  
Trener: Bojan Žurej.

Marles hiše:  
Poljanec, Babšek, Ruis (Štampar 89'), Steiner, Ribič, Petek, Nedižavec (Šopinger 86'), Jelenc (A.Mlaker 73'), Robnik, Pavlič (G.Mlaker 63'), Glamočič. 
Rumeni kartoni: Jelenc 54', Steiner 55', A.Mlaker 74',  Ruis 81'.
Trener: Boris Pisnik. 

Ostali rezultati 16.kroga:
Lenart - Fužinar 2:0
Šoštanj - Štore 2:1
Pesnica - Slovenj Gradec 0:1
Zreče - Žalec 6:1
Radlje - Pohorje 5:1
Dravograd - Mons Claudius (danes)

V naslednjem krogu Peca gostuje v Štorah.

Nazadnje spremenjeno (Nedelja, 06 April 2014 14:22)

 

Prva letošnja domača tekma

16. krog Štajerske lige prinaša za nogometaše Pece prvo srečanje pred domačimi trinbunami. V goste jim prihaja ekipa iz Limbuša, ki se na prvenstveni lestvici nahaja le mesto za Črnjani, potem ko so Šoštanju (zaradi izstopa ekipe U-13 iz tekmovanja) odvtzeli 3 točke.
marlesPo dolgem času bo strateg Pece Bojan Žurej imel na razpolago vse igralce, ki jih ima na seznamu, saj kazni zaradi kartonov ni. Manjkata edino že dlje časa poškodovana Pavli Pumpas in Dejan Vučko. Kot vse kaže, bosta oba okrevala do začetka nove tekmovalne sezone.

Na drugi strani bo zaradi izključitve v zadnjem krogu manjkal kapetan gostov Rodi. Nasplošno so Marles hiše najmanj disciplinirana ekipa v ligi, kar dokazujejo z zadnjim mestom na fair-play lestvici.

Po remiju z vodilinim Fužinarjem je vzdušje v domačem taboru dobro, vse skupaj lahko v soboto kronajo še s pozitivnim rezultatom pred domačimi navijači, za katere verjamemo, da se bodo zbrali v velikem številu.

Preostali pari 16.kroga:
Lenart - Fužinar
Šoštanj - Štore
Dravograd - Mons Claudius
Radlje - Pohorje
Pesnica - Slovenj Gradec
Zreče - Žalec 
bibi 

Nazadnje spremenjeno (Četrtek, 03 April 2014 19:43)

 
Lajkam NK Peca
Anketa
Kaj menite o morebitni spremembi tekmovalnega sistema?
 
Kdo je prisoten?
Trenutno je/sta  na strani 9 gostov