Uradna stran nogometnega kluba Peca

Prvi poraz v sezoni, sledita dve domači tekmi z Malečnikom

Tretji krog prvenstva je za našo člansko ekipo prinesel prvo gostovanje in na žalost tudi prvi poraz. Ta je bil sicer minimalen in precej nesrečen, saj so domačini dosegli zmagoviti zadetek v 89. minuti, a če potegnemo črto, so bile Marles hiše ob zaključkih akcij bolj konkretne in njihova zmaga ni nezaslužena.

V moštvu Aleša Klarića sta zaradi poškodb manjkala Rok Gabrovec in Uroš Plaznik, svoje mesto v začetni postavi pa je prvič v letošnji sezoni po okrevanju poškodbe zadnje lože našel Tadej Ameršek. Prva polpriložnost se je v 13. minuti ponudila Maticu Pečovniku, a je pred strelom predolgo okleval. Že v naslednji minuti so zelo nevarno zapretili domači igralci, sam se je pred Dejanom Lopatnem znašel Zgrabič, vratar Pece pa je mojstrsko prebral njegovo namero in ohranil mrežo nedotaknjeno. Najlepšo priložnost Črnjanov je imel v 19. minuti Žan Fortin, ki je samostojni prodor zaključil s strelom v desni spodnji kot vrat Marles hiš, domači vratar Mlaker pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot. Sledila je priložnost domačih v 26. minuti, s prostega strela je mimo vrat ustrelil Štrukelj.

Peca je ponovno zapretila v 30. minuti, najprej je Pečovnik slabo zadel žogo, ki se je odbila do Fortina, a tudi njemu se strel ni posrečil. Kazen je prišla v 38. minuti, po odbiti žogi je do strela prišel Dobaj in lepo zadel levi zgornji kot nemočnega Lopatnega.

Drugi polčas so se Marles hiše postavile precej bolj defenzivno, Peca je bila več pri posesti žoge, a si dolgo časa ni ustvarila kake zrelejše priložnosti. Še več, v 71. minuti je imel Jelenc žogo za povišanje vodstva na nogi, spet pa se je izkazal Lopatni. V naslednji minuti pa veselje za Črnjane, po podaji Roka Pavličiča je na oddaljenejši vratnici žogo v mrežo poslal Pečovnik. Do zadnjih minut je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z remijem, nato pa je najprej v 88. minuti strel Pavličiča iz bližine domača obramba zblokirala, v naslednji minuti pa so po predložku v Pecin kazenski prostor prišli do vodstva z 2:1, ki ga niso več izpustili iz rok.

Razočaranje po tekmi je bilo seveda prisotno, a časa za objokovanje zamujene priložnosti ni, saj že v sredo sledi nova tekma, tokrat v 2. krogu pokalnega tekmovanja. V Črno prihaja Malečnik. Tekma se prične ob 16:30.

Ostali rezultati 3. kroga:
Brunšvik - Pohorje 0:4
Malečnik - Jurovski Dol 9:1
Duplek - Marjeta 1:5
Akumulator - Radlje 0:0
Starše - Rače 2:0
Miklavž - Pesnica 4:0

nazaj na vrh