Uradna stran nogometnega kluba Peca

Uspešni tudi v drugo

Peca po prvih dveh krogih prvenstva ostaja stoodstotna: včeraj so po napeti tekmi premagali Brunšvik s 3:2 in s šestimi točkami zasedejo sam vrh prvenstvene lestvice, kjer jih lahko danes dohiti Marjeta, ki doma gosti moštvo Malečnika.

Tribune domačega športnega parka so bile še bolj polne kot prejšnja srečanja, dobre igre pač privabljajo na črnjanski stadion vedno več navijačev, igralci Pece pa se jim na najboljši možni način poskušajo oddolžiti z igro na zelenici. Tokrat trener Aleš Klarić ni imel lahkega dela pri sestavi moštva, saj so med drugim manjkali Uroš Plaznik, Tilen Raztočnik, Kristjan Celner,..., Jaroš Štiftar pa je s poškodovanim gležnjem obsedel na klopi. Goste, za katere je bila včerajšnja tekma prva uradna v novi sezoni, je s klopi vodil Alojz Fricelj, dolgoletni igralec Maribora.

Brunšvik je prvi zapretil in sicer že v 3. minuti, ko se je po strelu z več kot 20 metrov stresla prečka domačega gola. Peca od samega začetka ni uspela sestaviti konkretne akcije, gostje so v 24. minuti protestirali ob čvrstem posredovanju Nejca Beleja v kazenskem prostoru, a sodnik Hrvacki je pustil, da se igra nadaljuje. Le dve minuti za tem je globinsko žogo v napad dobro sprejel Žan Fortin, preigral gostujočega vratarja Zupeta in zatresel mrežo za 1:0. Veselje v domačem taboru se še ni poleglo, ko je v 31. minuti podajo Fortina z glavo lepo sprejel Rok Pavličič in z lepo odmerjenim lob udarcem povišal na 2:0. 

Gostje so v tem delu srečanja delovali precej izgubljeno in videlo se je, da komaj čakajo premor. Še pred tem je Pavličič še enkrat poskušal z lobom, takrat je bil gostujoči vratar uspešnejši, a v 43. minuti je bil ''Pavla'' ponovno v središču pozornosti, ko so gostujoči branilci nad njim naredili prekršek za najstrožjo kazen, zanesljiv izvajalec pa je bil kapetan Matic Pečovnik za izid polčasa 3:0.

Drugi polčas je Brunšvik krenil precej odločneje, Peca pa se je pomaknila bolj v obrambo, kar so gostje hitro izkoristili. V 53. minuti je njihov najnevarnejši igralec Heržič lepo pričakal podajo s strani Stopajnika in z volejem neubranljivo zatresel domačo mrežo. Igra se je nato bolj razživela, po kotu v 63. minuti je za Peco z glavo poskušal Vedat Aliti, na drugi strani je Dejan Lopatni ubranil strel Stopajnika. Sledila je priložnost Pečovnika v 67. minuti, njegov poskus je zaustavil Zupet, v 69. minuti je podaja Beraniča s krila oplazila domači okvir gola. 

Minuto za tem so gostje zadeli še drugič in obetal se je napet zaključek srečanja. Brušvik je vse usmeril v napad, ponovno sta poskušala predvsem Heržič in Stopajnik, ki pa na srečo črnobelih nista bila več uspešna in ostalo je pri minimalni, trdo prigarani zmagi Pece s 3:2.

Ob zaključku srečanja si je rdeč karton prislužil Tomaž Šepul, ki bo tako manjkal vsaj na naslednji tekmi, ko bo Peca v nedeljo (6. septembra) ob 16:30 gostovala v Pekrah pri Marles hišah.

Ostali rezultati 2. kroga:
Pohorje - Starše 0:4
Rače - Akumulator 2:0
Pesnica - Duplek 1:1
Radlje - Miklavž 3:3
Marjeta - Malečnik (danes)
Jurovski Dol - Marles hiše (danes)

nazaj na vrh