Uradna stran nogometnega kluba Peca

Predstavljamo novince v članskem moštvu

V soboto se s tekmami prvega kroga pričenja novo prvenstvo v 1. članski ligi MNZ Maribor. Čeprav prestopni rok še ni povsem končan, je moštvo Pece v veliki meri že sestavljeno in v nadaljevanju vam predstavljamo nove obraze, ki bodo že proti Pohorju na voljo trenerju Alešu Klariću.

Nejc BELEJ

S prevaljskega Korotana se je nazaj v Črno vrnil vsestranski 29-letni Dravograjčan, ki lahko igra na več različnih položajih v ekipi in bo vsekakor predstavljal dodano vrednost. Za črnobele je doslej že odigral 91 tekem in zabil 11 golov.

Rok GABROVEC

Po težji poškodbi kolena se po več letih v ekipo vrača 27-letni Ravenčan. Tudi njega bo trener lahko uporabil ali v obrambni liniji ali kot vezista. Pred poškodbo je bil Rok že na pragu stotega nastopa za Peco, ta pa se bo očitno zgodil v soboto, saj je zaenkrat pri prvenstvenih nastopih zapisana številka 99 (ob 8 doseženih zadetkih).

Ožbej HOVNIK

Prejšnjo sezono je preživel pri Pohorju, sedaj pa se Libeličan vrača v Črno, kjer je 22-letnik že odigral 11 prvenstvenih tekem za črnobele. Svojo mesto v ekipi bo našel bodisi v vezni liniji ali obrambi.

Diego LENIČI

Še en izmed povratnikov v črnobelo jato, po enoletnem igranju v avstrijskem nižjeligašu Haimburgu se je v Peco vrnil 22-letni ofenzivni Dravograjčan, ki se dobro znajde tudi na položaju levega boka. V prvi epizodi v črnjanskem dresu je na 9 nastopih dosegel 4 gole.

Mitja MARIN

Iz mežiškega Akumulatorja se po nekaj sezonah k Peci seli 28-letni bočni igralec, ki je v preteklosti prav tako že igral v Črni, zabeležil je 10 prvenstvenih nastopov v črnobelem dresu.

Rok PAVLIČIČ

36-letni Dravograjčan je svoje prve prvenstvene tekme v članski karieri pred dolgimi leti odigral ravno pri Peci, preden je v prvi ligi debitiral za Dravograd, kjer je zbral 29 nastopov v prvi ligi. Po večletni uspešni karieri na drugi strani meje se vrača v Črno. V Avstriji je pustil močan pečat, saj je v dresih Globasnice, VSV iz Beljaka ter Austrije iz Celovca v 342 nastopih dosegel kar 105 golov. 

Uroš PLAZNIK

Iz Avstrije (Maria Rojach) se v matični klub vrača tudi 39-letni domačin Uroš Plaznik, ki bo s svojimi bogatimi izkušnjami zagotovo pripomogel k zanesljivosti v obrambni liniji. Za Peco je sicer že odigral 19 prvenstvenih srečanj in dvakrat zatresel mrežo nasprotnika, v svoji karieri pa je bivši 11-kratni mladinski reprezentant Slovenije igral tudi za prvoligaša Celje in Korotan. V prvi ligi je zbral 65 nastopov.

Blaž ŠEPUL

18-letni Mežičan, ki je kariero v mlajših kategorijah začel ravno pri Peci, se v matični klub seli z mladinske ekipe prevaljskega Korotana. Blaž bo prve članske izkušnje nabiral predvsem v vezni liniji črnobelih.

Tomaž ŠEPUL

Tomaž je Blažev brat dvojček s podobno nogometno zgodovino. Po prvih korakih pri Peci je nadaljnje mladinske selekcije oddelal v Prevaljah, sedaj bo na voljo trenerju Klariću za konkurenco na branilskih položajih črnjanske enajsterice.

Vsem novim članom želimo prijetno počutje v Črni in veliko veselja pri športnih uspehih v črnobelem dresu!

Klub so zapustili David Fortin, Aleš Kreuh, Nino Kučej, Aleš Mravljak, Haris Pilić in Darko Radivojevič.

nazaj na vrh