Uradna stran nogometnega kluba Peca

Uradno: Peca ostaja v 1. članski MNZ ligi, znan tudi nov članski trener

Na včerajšnji seji izvršnega odbora MNZ Maribor je bil soglasno izglasovan sklep, da se zaradi prekinitve letošnjega prvenstva v nobeni izmed lig ne razglasi prvakov. Hkrati s tem se je sprejel tudi sklep, da iz nobene lige ne izpade nobena ekipa. V ta namen se bo po potrebi za prehodno obdobje ene tekmovalne sezone prilagodilo določilo Tekmovalnih propozicij MNZM (v zadevi napredovanja in izpadanja) in tekmovalni sistem s povečanjem števila nastopajočih ekip v posamezni ligi. 

Ker je še vedno v zraku sestava 3. slovenske lige se zato tudi še ne ve, katere ekipe bodo poleg Pece še nastopale v 1. članski ligi MNZ Maribor. Dejstvo je, da bosta iz 2. članske lige zanesljivo napredovale ekipi Radelj in Jurovskega dola, mogoče pa tudi Lenart. Kot rečeno, je to odvisno od oblikovanja 3. SNL, ki je trenutno številčno zelo okrnjena, saj so iz nje izstopili vsi pomurski klubi.

Liga se bo začela 22. avgusta, v njej pa bo sodelovalo 14 ali 16 ekip. 

Z današnjim dnem je bil sklenjen tudi dogovor z novim članskim trenerjem NK Peca, javnosti bo uradno predstavljen v sredo, 24. junija.

nazaj na vrh