Uradna stran nogometnega kluba Peca

Člani kljub vodstvu na koncu praznih rok, U-13 jesenski prvaki lige

Včerajšnja tekma 10. kroga prvenstva, na kateri je velika večina navijačev pričakovala prvo zmago Pece v tej sezoni, se na žalost ni končala v skladu s pričakovanji. Črnjani so sicer povedli, a so gostje iz Miklavža uspeli rezultat preobrniti v svojo korist in slaviti z 1:2.

Navijači Pece so v začetni enajsterici lahko pozdravili Andreja Pika in Dejana Rebernika, ki lahko s svojimi izkušnjami precej pripomoreta k izboljšanju trenutnih rezultatov. Tokrat je manjkal najboljši strelec črnobelih Gašper Knez, ki se ni pravočasno vrnil z dopusta. Vseeno so domači v začetku tekme bili konkretnejši, prvi je poskušal ravno Piko, katerega strel je v četrti minuti z roba kazenskega prostora zletel mimo vrat Miklavža. Prvi je dlani vratarja Prinega ogrel Tilen Raztočnik, ko je poskušal s prostega strela z več kot 25 metrov, po posredovanju golmana pa je žoga končala preko prečke. Še en prosti strel, tokrat precej bližje vrat, je v 10. minuti izvedel Jaroš Štiftar, a tudi on ni uspel presenetiti Miklavževega čuvaja mreže.

Sledila je priložnost Rebernika v 16. minuti, po predložku s kota je njegov strel z glavo ukrotil Prineg, isti igralec pa je po še enem kotu v 26. minuti stresel okvir vrat. Vmes je igro zaradi poškodbe moral zapustiti Piko, namesto njega je na teren vstopil Stanko Gostenčnik in prav on je po lepi kombinaciji s Štiftarjem Peco popeljal v zasluženo vodstvo. 

Na žalost to ni trajalo dolgo, v 36. minuti je po grobi napaki vratarja Aleša Kreuha prazno mrežo zastresel Jodl in postavil izid polčasa.

V nadaljevanju se je igra umirila, ključni trenutek srečanja pa se je zgodil v 60. minuti. Po odlični asistenci Kristijana Celnerja, ki je ponovno dokazal, da je nepogrešljiv član domače zvezne vrste, se je v lepi priložnosti znašel Štiftar, a s preslabim zaključkom omogočil protinapad Miklavža. Ta se je končal na najslabši možen način z drugim zadetkom kapetana Jodla.

Do konca srečanja so si črnobeli priigrali še dve polpriložnosti za morebitno izenačenje, v 80. minuti je po kotu z glavo poskušal Vedat Aliti in streljal mimo vrat, v sodniškem podaljšku pa je Gostenčniku veselje preprečil vratar Miklavža.

PECA - Miklavž 1:2 (1:1)
Peca:  Kreuh, Cafuta, Mravljak, Rebernik, Raztočnik, Aliti, Ameršek (Kogelnik 85'), Celner, Pečovnik (Plečko 71'), Štiftar, Piko (Gostenčnik 21').
Rumeni kartoni: Mravljak 64', Štiftar 69', Rebernik 76'.

Miklavž: Prineg, Žnidarič, Dovečar (Šumak 74'), Milašinovič, Fekonja, Joldič, Visenjak, Jodl, Jagarinec, Škofič (Valentan 82'), Miložič (Cmrečnjak 77').
Neizkoriščena menjava: Nešovič.
Rumeni kartoni: Fekonja 6', Visenjak 48', Jagarinec 92'.

Ostali rezultati 10. kroga:
Marjeta - Duplek 3:0
Rače - Malečnik 3:3
Akumulator - Starše 2:5
Brunšvik - Pohorje 1:4
Pesnica - Slivnica 6:0
Marles hiše -Dobrovce 0:5

V 11. krogu se Črnjani odpravljajo na gsotovanje v Malečnik.

Zakjučimo prispevek z veselo novico s tabora mlajših kategorij: ekipa U-13 je s 5:0 premagala Rače in osvojila naslov jesenskega prvaka lige. Čestitke vsem igralcem in trenerjema Juretu Lesjaku in Boštjanu Oprešniku!

nazaj na vrh