Uradna stran nogometnega kluba Peca

Spodbudno v Staršah, sledi nedeljska tekma z Miklavžem

Malokdo je verjetno pričakoval, da se bo članska ekipa v Staršah sposobna enakovredno meriti z domačo ekipo. Ti so Črnjanom že od nekdaj trn v peti, saj črnobelim nikakor ne uspe priti do pozitivnega rezultata v medsebojnih dvobojih. Letos, ko je Peca precej šibkejša kot v preteklosti, pa so bili naši fantje na odlični poti, saj so vodili vse do 82. minute. Na koncu so sicer morali priznati premoč favoriziranim domačinom, ki bodo eni glavnih kandidatov za naslov prvaka, a Črnjani so lahko s predstavo več kot zadovoljni, saj so predvsem sami sebi dokazali, da so se ob pravem pristopu sposobni zoperstaviti vsem ekipam v ligi.

Tokratni nasprotnik na domačem igrišču bo po meri. V gosteh namreč v okviru 10. kroga prvenstva prihaja novinec v ligi, NK Miklavž. Z 9 osvojenimi točkami so sicer trenutno precej uspešnejši od črnobelih, a Peca je prepričana, da je prišel čas za prvo zmago in za priključitev v enakovreden boj za obstanek. Ponavadi je tako, da točke na takšnih tekmah štejejo dvojno, saj bi v primeru domače zmage razlika padla na ulovljivih 5 točk, če pa bo Miklavž iz Črne odšel kot zmagovalec, bo med ekipama kar 11 točk velik prepad.

Peca na nedeljski tekmi ne bo mogla računati na Davida Fortina, ki je zaradi ugovarjanja na sodnikove odločitve in posledično prejetega rdečega kartona v Staršah kaznovan s prepovedjo igranja na naslednjih treh tekmah, prav tako na klopi ne sme biti prisoten trener Ivan Kokalj, kateri je prav tako prejel karton s strani sodnika Tkalčiča.

Gostje bodo zaradi štirih rumenih kartonov pogrešali Škarico.

Srečanje v Črni bo na sporedu v nedeljo ob 15:00 uri, sodil jo bo Jure Hrvacki.

Ostali pari 10. kroga:
Brunšvik - Pohorje
Pesnica - Slivnica
Marles hiše - Dobrovce
Akumulator - Starše
Marjeta - Duplek
Rače - Malečnik

Vabljeni ste tudi na ogled zadnje jesenske tekme naše ekipe U13. Jutri bo 11.00 uri se bodo na Pristavi pomerili z Račami in v primeru zmage osvojili naslov jesenskega prvaka. 

nazaj na vrh