Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Pohorje 1:1

Končno je tu, prva točka v letošnji sezoni. Na sobotni tekmi s Pohorjem so si jo Črnjani povsem pošteno priborili, saj so večino tekme celo vodili, na koncu pa so Rušani prišli do zasluženega izenačenja, čeprav šele v zadnji minuti tekme. Peca je prvič v tem prvenstvu lahko računala na pomoč Matica Pečovnika, ki je že samo s svojo prisotnostjo na terenu močno dvignil moralo celotnemu moštvu. Upamo, da se bodo v prihodnjih tekmah tudi nekateri drugi igralci vrnili v pogon, kar bi črnobelim precej olajšalo boj za obstanek. 

Sam začetek srečanja proti Pohorju je minil v dokaj enakovredni igri. Prvi so v 10. minuti zapretili gostje, podaje z desne strani pa v kazenskem prostoru ni ujel Fridrih. Dve minuti kasneje je prvi za Črnjane poskušal ravno Pečovnik, a so mu branilci Pohorje strel blokirali in žoga je končala v kotu. V 21. minuti je Peca povedla, z več kot 20 metrov se je za strel odločil Gašper Knez in žoga je končala v daljšem kotu vratarja Steinerja. To je bil že sedmi zadetek Kneza na prav toliko odigranih srečanjih. Do konca prvega polčasa se je tekma prevesila v dvoboj med srednjim napadalcem Pohorja Fridrihom in vratarjem Pece Alešem Kreuhom. Najprej je bil domači golman uspešen pri obrambi v 29. minuti, sledila je 41. minuta, ko je Fridrih iz neposredne bližine nastreljal prečko, tudi dve minuti pred polčasom pa je enica v vratih Pece preprečila izenačenje.

V nadaljevanju so Pohorci takoj pritisnili in v 47. minuti zapretili preko Poglavnika, ponovno je bil na mestu Kreuh. Novo priložnost za goste je v 68. minuti spet zapravil Fridrih, ko je žogo z 10 metrov poslal pod oblake. Ob samem zaključku tekme je Pohorje vendarle zadelo, iz bližine je žogo v mrežo poslal bivši igralec Pece Hovnik za končni rezultat 1:1.

Kljub grenkemu priokusu ob izenačenju je potrebno pohvaliti celotno moštvo, ki se je vseh 90 minut borilo za črnobele barve. V zvezni liniji je izstopal Kristijan Celner, za katerega ponovno ni bilo izgubljene žoge, svoj delež pa so prispevali tudi vsi ostali igralci.

PECA - Pohorje 1:1 (1:0)
Peca: Kreuh, Mravljak, Cafuta, Aliti, Gostenčnik, Celner, Pečovnik, Plečko, Fortin, Knez (Kogelnik 62'), Vezovnik.
Rumeni kartoni: Celner 80', Mravljak 81', Cafuta 87', Vezovnik 89', Plečko 90'.

Pohorje: Steiner, Poglavnik, Žižmond, Fridrih, Pinter, N.Fideršek, Podlesnik, Sredenšek, Nemec, Prednik (Hammer 29'), Hovnik.
Neizkoriščene menjave: Komar, Vorše, Ozanič, P.Fideršek.
Rumen karton: Podlesnik 20'.

Ostali rezultati 8. kroga:
Akumulator - Slivnica 1:1
Marjeta - Malečnik 2:2
Pesnica - Marles hiše 1:1
Duplek - Miklavž 3:0
Rače - Starše 2:0
Brunšvik - Dobrovce 0:3

Naslednjo nedeljo Peca odhaja na izjemno težko gostovanje v Starše.

 

nazaj na vrh