Uradna stran nogometnega kluba Peca

8.krog: v Črno prihaja Pohorje

Tekmovanje v jesenskem delu sezone se preveša v drugo polovico. Črnjani so po sedmih odigranih tekmah še brez točk, zaostanek za 12. mestom, ki zagotavlja obstanek v ligi, pa znaša 6 točk.

Naslednji tekmec črnobelih je lanski tretjeligaš (in nekdanji prvoligaš) NK Pohorje. Rušani so v prvenstvo prav tako štartali s precej spremenjeno zasedbo, med drugim se jim je pridružil tudi bivši nogometaš Pece Hovnik. V taboru Rušanov z dosedanjo bero 8 točk niso zadovoljni, saj so vsekakor pričakovali boj za vrh prvenstvene lestvice. Vseeno so v zadnjih tednih dvignili svojo formo in so nepremagani na zadnjih treh srečanjih.

Pri Peci se po odsluženi kazni zaradi prejetega rdečega kartona v moštvo vrača Vedat Aliti, ekipa pa bo jutrišnjo tekmo vsekakor pričakala v boljši zasedbi in z realnejšimi možnostmi za osvojitev prvih letošnjih točk. 

V preteklih sezonah, preden je Pohorje napredovalo v 3. ligo, sta moštvi odigrali že ogromno medsebojnih tekem, kjer so črnobeli precej uspešnejši. Tudi to dejstvo, ki sicer za jutrišnjo tekmo nima posebej velikega vpliva, lahko opogumlja Črnjane, da s pomočjo podpore s tribun končno zabeležijo prvi pozitivni rezultat v letošnjem prvenstvu.

Tekma se bo pričela ob 15:30 uri, sodili jo bodo Samo Veselič, Aljaž Holcman in Mediha Durić.

Ostali pari 8. kroga:
Brunšvik - Dobrovce
Duplek - Miklavž
Rače - Starše
Akumulator - Slivnica
Marjeta - Malečnik
Pesnica - Marles hiše

nazaj na vrh