Uradna stran nogometnega kluba Peca

Rezultati 4. kroga, Pesnica ob koncu močnejša

Končan je četrti krog prvenstva v 1. članski ligi MNZ Maribor. Črnjani so na domačem terenu gostili lanskega tretjeligaša iz Pesnice. Kljub dobremu odporu (rezultat je bil še do 63. minute izenačen na 2:2) so na koncu Pesničani potrdili vlogo favorita in relativno visoko zmagali z 2:5. Hattrick za goste je v zadnjih 30 minutah prispeval Bezjak.

Od aktivne kariere nogometaša se je v soboto poslovil dolgoletni nepogrešljivi član Dejan Rebernik, ki je svojo celotno kariero preživel v črnobelem dresu. Za slovo je zabil tudi svoj 22. gol, nastopil pa je na skoraj 250. prvenstvenih tekmah.

PECA - Pesnica 2:5 (0:2)
Peca: Fekonja, Raztočnik, Plečko (Kogelnik 84'), Aliti, Kreuh (A.Mravljak 46'), Rebernik, Celner, Gostenčnik (J.Mravljak 69'), Cafuta, Knez, Vezovnik.
Neizkoriščena menajva: Fortin.
Rumen karton: Vezovnik 58'.

Pesnica: Jarh, Mulec, A.Babšek, Gorjup, Pilih (Đerlek 46'), Planinšek, Ž.Babšek, Knuplež, Bezjak, Antolin (Smodej 62'), Vreča.
Rumena kartona: A.Babšek 53', Mulec 80'.

Prvenstvo je še dolgo, odločilne tekme za črnobele pa šele prihajajo. Na srečo je zaostanek za mesti, ki zagotavljajo obstanek v ligi, minimalen. Kar nekaj moštev se namreč ubada s podobnimi težavami kot Črnjani in vsi igralci so še vedno optimistični, da je prva zmaga kmalu na vidiku. Morda že v naslednjem krogu, ko Peca odhaja na gostovanje v Pekre k moštvu Marles hiš...

Ostali rezultati 4. kroga:
Marjeta - Starše 1:2
Miklavž - Pohorje 4:1
Malečnik - Slivnica 3:0
Duplek - Dobrovce 0:2
Rače - Marles hiše 5:2
Akumulator - Brunšvik 0:2

Omenimo še, da so s prvenstvom v kategoriji U13 pričeli tudi fantje pod vodstvom Jureta Lesjaka in Boštjana Oprešnika. Na prvi tekmi so pred domačimi gledalci remizirali 1:1 z ekipo Pesnice, za črnobele je zadel Rok Kert.

 

nazaj na vrh