Uradna stran nogometnega kluba Peca

Drugi zaporedni domač poraz

Članska ekipa Pece po uvodnih dveh krogih ostaja brez točk na svojem kontu. Tokrat so bili od črnobelih boljši sosedi iz Mežice, ki so na lokalnem derbiju pred polnimi tribunami črnjanskega športnega parka zmagali z visokih 2:7.

Že od uvodnega žvižga glavnega sodnika Veseliča je Akumulator pokazal bistveno več kot Peca in počasi stiskal obroč okrog domačih vrat. Prve nalete je vratar Dejan Lopatni še uspel odbiti, ko je v uvodnih 15 minutah ubranil poskuse Zajca z bližine, Arla z 11-metrovke in Juraje z roba kazenskega prostora. V 18. minuti se je po hitrem protinapadu Črnjanom ponudila najlepša priložnost prvega polčasa, a je strel Blaža Fekonje gostujoči vratar Boštjan lepo zaustavil. Sledila je priložnost Kobovca, ko v 23. minuti iz neposredne bližine žoge ni uspel spraviti v prazno mrežo, a so se Mežičani vseeno veselili le minuto zatem, ko je za 0:1 zadel bivši igralec Pece Praznik.

Po uvodnem zadetku je odpor črnobelih precej padel, kar so gostje s pridom izkoriščali in do konca polčasa še trikrat zadeli. Kmalu po nadaljevanju je v mrežo Pece priletel še peti zadetek, v 51. minuti pa končno tudi kanček veselja za domače privržence, asistenco Jaroša Štiftarja je v svoj debitantski zadetek za Peco pretvoril Gašper Knez. V tem obdobju je igra postala bolj enakovredna, tako je v 57. minuti Marko Vezovnik po strelu s strani stresel vratnico, še en poskus Kneza pa je ubranil golman Akumulatorja. 

Sledila je prekinitev tekme, ko so igralci obeh moštev, sodniška trojica in gledalci z aplavzom in darilom pospremili v nogometni pokoj kapetana Pece Boštjana Brdnika. Na tem mestu se je potrebno zahvaliti tudi domačemu slikarju Leandru Fužirju, katerega slika domačega kraja bo ostala Boštjanu vsekakor v lepem spominu na ta dogodek.

S tem pa dogajanja na terenu še ni bilo konec, saj je Akumulator v razponu štirih minut zadel še dvakrat in se ustavil pri številki 7, za Peco pa je še drugi zadetek v letošnji sezoni dosegel Tilen Raztočnik z lepo odmerjenim strelom s približno 25 metrov. Zadnjo priložnost za spremembo rezultata je imel v predzadnji minuti tekme Vezovnik, a je bil nespreten pred gostujočim golom.

PECA - Akumulator 2:7 (0:4)
Peca: Lopatni, Kučej, Raztočnik, Aliti, Brdnik (A.Mravljak 62'), Plečko (J.Mravljak 80'), Fekonja (Štiftar 46'), Vezovnik, Knez, Gostenčnik (Kreuh 46'), Čapelnik (Fortin 54').
Neizkoriščena menjava: Kogelnik.
Rumen karton: Raztočnik 45'.

Akumulator: Boštjan, Janet, Praznik, U.Šepul (J.Šepul 71'), Kobovc (Prelogar 66'), Ma.Gregelj (Javornik 74'), Arl, Praper, Zajc (Vertačnik 80'), Juraja (Kukenberg Triller 49'), Mustedanagić.
Neizkoriščena menjava: Mi.Gregelj.
Rumen karton: U.Šepul 60'.

Ostali rezultati 2. kroga:
Malečnik - Marles hiše 1:2
Rače - Brunšvik 3:1
Marjeta - Pohorje 6:0
Miklavž - Dobrovce 0:2
Duplek - Pesnica 1:3
Starše - Slivnica 6:0

V naslednjem krogu Peca gostuje pri lanskih prvakih lige v Brunšviku, ki so po prvih dveh krogih še prav tako brez osvojene točke.

nazaj na vrh