Uradna stran nogometnega kluba Peca

Poslovilna tekma Boštjana Brdnika jutri proti Akumulatorju

Pred samo napovedjo jutrišnjega lokalnega derbija z Akumulatorjem je potrebno omeniti še srečanje, ki so ga črnobeli odigrali med tednom. V sredo je namreč članska ekipa Pece v prvem krogu pokalnega tekmovanja gostila ekipo iz Dupleka. Gostje so že vrsto let znani kot ena izmed najbolj izkušenih ekip v ligi in glede na rezultate uvodnega prvenstvenega kola so se črnjanski navijači upravičeno spraševali, kakšne so sploh realne možnosti za preboj v naslednji krog. Na koncu ni dosti manjkalo, da bi zmaga ostala v Črni.

Pa pojdimo lepo po vrsti. Trener Ivo Kokalj je tokrat pripravil precej bolj zaprto postavitev, ki je Duplek nikakor ni uspel prebiti. Sicer so gostje v prve pol ure dvakrat stresli okvir domačega gola, v 17. minuti pa se je prvič izkazal tudi novinec v Pecinih vratih Dejan Lopatni, ko je obranil nevaren strel Valentiju. Prvo konkretnejšo situacijo pred gostujočimi vrati je za Črnjane v 34. minuti s strelom iz obrata, ki je končal nad golom Dupleka, zaključil Stanko Gostenčnik. Sledila je še ena izjemna priložnost za goste, a je iz bližine Rihtarič žogo udaril mimo gola.

V sodniškem podaljšku prvega polčasa je po prekrškom nad Žanom Čapelnikom sodnik Kordež pokazal na najstrožjo kazen, izvajalec Tilen Raztočnik pa je nastreljal prečko in prvih 45 minut se je končalo z 0:0. 

Nadaljevanje je prineslo podobno sliko, več zrelejših priložnosti je imel Duplek, a je Peca v obrambi odgarala in obdržala mrežo nedotaknjeno. Še posebej je potrebno izpostaviti vratarja Lopatnega, ki je v 73. minuti čudežno ustavil strel z glavo gostujočega napadalca iz neposredne bližine.

Pri izvajanju enajstmetrovk so sicer na koncu Duplečani slavili, a vseeno je bil vtis, ki so ga tokrat pustili črnobeli, dosti boljši kot proti Marjeti. 

Ravno zaradi tega se je tudi razpoloženje pred jutrišnjim obračunom s sosedi precej popravilo. Kot je že v navadi na lokalnih derbijih ponavadi prejšnji rezultati ne štejejo nič, obe ekipi se maksimalno zmotivirata in pričakovati je, da se bo ponovno iskrilo. Tokratni obračun bo poseben tudi zato, ker se bo na njem od svojih navijačev in soigralcev poslovil dolgoletni igralec Pece Boštjan Brdnik. Boka je z 267 prvenstvenimi nastopi na vrhu lestvice igralcev z največ tekmami v črnobelem dresu v novejši zgodovini, s 53 doseženimi zadetki pa tudi na četrtem mestu lestvice strelcev. Če bi to številko na zadnji tekmi še povišal, bi na najlepši možen način sklenil kariero v dresu, v katerem je igral svojo celotno kariero.

Jutrišnji veliki derbi se pričenja ob 17:00 uri, glavni delilec pravice bo Samo Veselič, pomagala pa mu bosta Mitja Bombač in Joži Močivnik.

Ob napovedanem lepem vremenu se obeta poln stadion, zato še enkrat vabimo vse navijače črnobelih, da z vašo pomočjo pomagate fantom do prvih točk v novi sezoni.

Ostali pari 2. kroga:
Starše - Slivnica
Miklavž - Dobrovce
Duplek - Pesnica
Rače - Brunšvik
Marjeta - Pohorje
Malečnik - Marles hiše

 

nazaj na vrh