Uradna stran nogometnega kluba Peca

Brez točk po prvem kolu, sledi začetek pokalnega tekmovanja

Včerajšnji začetek nove sezone ni prinesel veselja v vrste Pece. Na domačem terenu so doživeli visok poraz proti neugodni ekipi Marjete, ki jih je predvsem v drugem polčasu deklasirala in več kot zasluženo odnesla tri točke iz Črne.

Mogoče bi se vsaj potek srečanja spremenil, če bi črnobeli pri rezultatu 0:0 izkoristili dve izmed svojih priložnosti, še posebej je izstopala tista iz šeste minute, ko se je debitant Gašper Knez znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, a je ta prebral njegovo namero in žogo odbil v kot. Naslednjo minuto je poskušal še Tilen Raztočnik, ponovno pa je bil na mestu Dobnik. 

V 10. minuti je Marjeta povedla, navidez nenevaren predložek z velike oddaljenosti je zmedel domačo obrambo in končal v mreži. Sledilo je kar nekaj poskusov gostujočega napadalca Gajserja, ki pa je bil ob zaključkih bodisi nespreten bodisi je dobro reagiral vratar Aleš Kreuh.  V 31. minuti je bil tudi on brez moči, ko je Peterka, najboljši posameznik srečanja, s sprehodom skozi Pecino obrambo povišal na 0:2.

Drugih 45 minut bodo želeli črnobeli čimprej pozabiti, saj je Marjeti uspevalo praktično vse, kar so si zamislili, Peca pa nikakor ni uspela zakrpati lukenj v svoji obrambi, tako da so se gostujoči igralci z lahkoto prebijali pred gol in polnili domačo mrežo. Edina svetla trenutka za Črnjane sta se zgodila v 81. minuti (ko je po prekšrku nad Ninom Kučejem z najstrožje kazni sprva zgrešil Raztočnik, a odbitek pospravil v gol) in v 89. minuti, ko je po zelo lepem solo prodoru Marko Vezovnik na koncu na kolena spravil tudi vratarja Marjete in žogo čez njega poslal v mrežo za končnih (visokih) 2:8.

Fantom nikakor ne gre očitati prikazane borbenosti na terenu, ob trdem delu, saniranju poškodb nekaterih ključnih manjkajočih igralcev in morebitnem povratku katerih izmed domačih nogometašev, ki jih zaenkrat še ni v kadru, pa se lahko tudi končna slika izboljša. Na to računajo tudi navijači, ki so kljub visokem porazu znali nagraditi trud igralcev v črnobelih dresih.

PECA - Marjeta 2:8 (0:2)
Peca: Kreuh, Kogelnik, Štiftar, A.Mravljak, Raztočnik, Kučej, Vezovnik, Gostenčnik, Plečko (J.Mravljak 74'), Glažer (Čapelnik 46'), Knez (Uranc 68').
Neizkoriščena menjava: Brdnik.
Rumeni kartoni: Kogelnik 31', A.Mravljak 46', Čapelnik 51'.

Marjeta: Dobnik, Gorše, Špehonja, Žunkovič (Kokot 70'), Kelc, Gorinšek (Volmut 68'), Pišek, Peterka (Lenart 74'), Gajser, Isufi, Meglič (Putrih 62').
Neizkoriščena menjava: Žagar.
Rumena kartona: Isufi 52', Gorše 56'.

Ostali rezultati 1. kroga:
Marles hiše - Miklavž 2:1
Brunšvik - Duplek 1:3
Akumulator - Rače 1:3
Slivnica - Pohorje 2:3
Dobrovce -Starše 1:2
Pesnica - Malečnik 4:0

Že v sredo je na sporedu naslednja domača preizkušnja, tokrat v pokalnem tekmovanju. V prvem krogu v Črni gostuje ekipa Dupleka, srečanje se bo pričelo ob 17:00 uri.

nazaj na vrh