Uradna stran nogometnega kluba Peca

Začetek novega prvenstva 24. avgusta

Tekmovalna sezona za moštva v 1. članski ligi MNZ Maribor se letos pričenja 24. avgusta. V ligi sodelujejo naslednje ekipe: Pesnica (izpad iz 3. SNL), Pohorje (izpad iz 3. SNL), Brunšvik, Dobrovce, Starše, Malečnik, Rače, Peca, Marjeta, Duplek, Marles hiše, Akumulator, Slivnica (napredovanje iz 2. članske lige MNZ Maribor) in Miklavž (napredovanje iz 2. članske lige MNZ Maribor).

Ker je NZS zelo zaostrila pogoje napredovanja v višjo ligo je že sedaj jasno, da je le malo ekip, ki lahko v prihodnji sezoni računajo na uvrstitev v 3. slovensko ligo. Pogojem namreč zadostujejo le moštva Malečnika, Marles hiš, Miklavža in Marjete. Vseh ostalih 10 ekip namreč nima mladinskega moštva, ki je očitno vodilnim ljudem na nogometni zvezi pomembnejše od tekmovalnih uspehov članske ekipe.

Peca bo v 1. krogu (24. avgusta) doma gostilo ekipo Marjete, sledi prvi krog pokala, ko se bodo Črnjani 28. avgusta na domačem terenu pomerili z Duplekom, tudi 2. krog prvenstva pa bodo črnobeli odigrali v Črni, 31. avgusta bo namreč na Pristavi gostoval mežiški Akumulator.

Celoten razpored prvenstva lahko najdete na tej povezavi

nazaj na vrh