Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Dobrovce 1:2

Z včerajšnjimi tekmami 26. kroga se je končalo prvenstvo v 1. članski ligi MNZ Maribor. Peca je sicer na zadnjem srečanju pred domačimi navijači izgubila z drugouvrščeno ekipo Dobrovc, a vseeno ostala na sedmem mestu lestvice.

Gostje so se ponovno izkazali kot zelo neugoden nasprotnik za Črnjane, saj Peci ponovno ni uspelo osvojiti kakšne točke proti njim. Že prvi resni napad so pretvorili v zadetek, poskus Ta.Stachela je uspel vratar Aleš Kreuh še odbiti, a je žoga prišla naravnost na nogo Velknerju, ki je v osmi minuti zadel za 0:1. Ta.Stachel je spet zapretil tri minute kasneje, tokrat je Kreuh žogo spravil čez prečko v kot.

Prvi resnejši poskus za Peco smo zabeležili v 13. minuti, natančen strel Matica Obretana po tleh je vratar Ploj odbil v kot. Ta se je kasneje izkazal še ob številnih zrelih situacijah za črnobele, ko sta v razmaku le nekaj minut poskušala Darko Radivojevič in Dejan Rebernik, a je bil vratar Dobrovc vsaj do takrat nerešljiva uganka za črnjanske nogometaše. V 40. minuti so gostje ponovno zadeli, a je žogo, ki bi v vsakem primeru končala v golu, z roko čez golovo črto potisnil Velkner in si zato prislužil rumen karton, gol pa je bil upravičeno razveljavljen s strani sodnika Novarliča.

Kmalu po nadaljevanju pa končno zadetek za Peco, z roba kazenskega prostora je sprožil Matic Pečovnik, žoga se je odbila od ene do druge vratnice, na koncu pa jo je v mrežo zabil Diego Leniči in poskrbel za izenačenje na 1:1. V 65. minuti je po kotu najvišje skočil Nejc Belej, gostje so žogo odbili s črte, sledil je hiter protinapad Dobrovc, ko je njihov prvi strelec Podbrežnik ušel domači obrambi in sam prišel pred Kreuha, v zadnjem trenutku pa je odlično posredoval Jordan Korošec in nevarnost je bila mimo.

Isti igralec je v 75. minuti po prostem strelu Radivojeviča prišel do odbite žoge, a na žalost zadel le okvir vrat Dobrovc. Šest minut pred koncem pa je sledil hladen tuš za Peco, še ena hitra akcija gostov, strelec gola je bil Ti.Stachel, ki je v dvoboju ena na ena z udarcem v daljši kot premagal Gala Riegla, ta je pred tem v vratih zamenjal Kreuha.

Zadnjo priložnost za črnobele je v 90. minuti zapravil Korošec, ko je sam krenil proti Ploju, a je ta ubranil nemogoče in postal junak srečanja za svoje moštvo, po razpletu ostalih srečanj pa je postalo jasno, da bi Peca v vsakem primeru ostala na sedmem mestu lestvice, tudi v primeru zmage ali remija.

PECA - Dobrovce 1:2 (0:1)
Kreuh (Riegl 77'), Aliti, J.Korošec, Ameršek (Vezovnik 63'), Belej (Fortin 90'), Obretan, Pečovnik, Brdnik (Hovnik 71'), Leniči, Rebernik, Radivojevič.
Rumeni kartoni: Belej 69', Aliti 80', Radivojevič 82'.

Dobrovce: Ploj, Lubej, Rojko (Donko 64'), Potočnik, Ti.Stachel, Pivec, Oblonšek, Podbrežnik, Tašner, Ta.Stachel, Velkner (Španinger 80').
Neizkoriščene menjave: K.Korošec, Đukanovič.
Rumena kartona: Velkner 71', Lubej 74'.

Ostali rezultati 26. kroga:
Akumulator - Starše 3:0
Brunšvik - Cerkvenjak 7:1
Marjeta - Duplek 1:0
Rače - Malečnik 1:3
Marles hiše - Lenart 3:1
Rošnja Loka - Korotan 0:8

nazaj na vrh