Uradna stran nogometnega kluba Peca

Najvišja zmaga sezone

Črnjani so v soboto gostovali pri Cerkvenjaku in zabeležili svojo najvišjo zmago v sezoni, hkrati pa tudi eno najvišjih zmag v zadnjih letih. Domačine so premagali s kar 0:8, ob tem pa zapravili kopico priložnosti, da bi dosegli celo zmago z dvomestnim številom zadetkov.

Že res, da so domačini že zdavnaj obsojeni na izpad v nižjo ligo, a tudi proti takšnemu nasprotniku je potrebno odigrati zbrano in resno. Prav to je Peca storila v soboto. Od samega pričetka srečanja je pritisnila proti vratom Cerkvenjaka in iskala prvi zadetek. Najbližje mu je bil Tadej Ameršek v 7. minuti po podaji Diega Leničija ter kasneje še iz prostega strela, ki ga je izvedel sam in zadel prečko (v 14. minuti). Le minuto kasneje pa so po kotu Črnjani le povedli, ko je žogo na drugi vratnici pričakal Jordan Korošec in jo zabil pod prečko. 

Samo nekaj sekund kasneje, ko so domačini krenili s sredine, so črnobeli prestregli žogo in z roba kazenskega prostora je za 0:2 natančno meril Darko Radivojevič. Do konca prvega polčasa so maloštevilni gledalci videli le še en zadetek, Radivojevič je zadel z bližine v 27. minuti. Največ napadov je sicer šlo preko desne strani črnjanskega napada, kjer je hitri Matic Pečovnik vnašal nemir v vrste domače obrambe, poskušal tako s streli kot s podajami pred vratarja Lorenčiča, ta pa je preprečil še kar nekaj gotovih zadetkov. Najpogosteje so se v situaciji za dosego gola znašli Ameršek, Radivojevič in Boštjan Brdnik, a do polčasa je ostalo pri treh goli prednosti za Peco.

Slika na terenu se tudi v nadaljevanju ni bistveno spremenila. Številni napadi in priložnosti črnobelih so v začetku drugega polčasa ostale neizkoriščene, dve lepi situaciji po kotu je imel Dejan Rebernik, Leniči je v 51. minuti zadel prečko, v 62. minuti pa je Rebernik le zadel, ponovno pa je sledil še en hiter gol, ko je na 0:5 s strani povišal Pečovnik. Trener Boštjan Lupša je lahko že sredi drugega polčasa v igro poslal tudi vse rezerviste, ki so nadaljevali z enakim tempom, domačini pa temu enostavno niso mogli slediti. 

Tudi naslednja dva gola sta padla v razmaku le dveh minut, najprej je po asistenci Radivojeviča žogo v prazno mrežo potisnil Nejc Belej, Darko pa je svoj tretji zadetek dosegel v 76. minuti. V 79. minuti se je ponovno stresel okvir vrat po strelu Ožbeja Hovnika, dve minuti za tem je po še enem strelu Hovnika odbita žoga prišla do Beleja, ki je na lahek način prišel še do svojega drugega gola. Zadnjo priložnost za povišanje rezultata je v 86 minuti po še enem kotu imel Korošec, a se je izkazal najboljši mož v domačih vrstah, vratar Lorenčič.

Ostali rezultati 25. kroga:
Dobrovce - Marles hiše 0:2
Lenart - Marjeta 0:3
Korotan - Akumulator 1:2
Starše - Brunšvik 6:3
Duplek - Rače 1:2
Malečnik - Rošnja Loka 10:0

Peca se je z zmago povzpela na sedmo mesto lestvice, od razpleta zadnjega kroga pa bo odvisno, kje bo končala na koncu sezone, pristane lahko med šestim in devetim. Zaradi nepričakovanega razpleta v drugi slovenski ligi (Brežice so se čudežno rešile izpada) se je spremenila tudi situacija glede izpada iz 1. članske lige MNZ Maribor. Definitivno se iz lige poslavljata Rošnja Loka in Cerkvenjak, koliko klubov (če sploh kateri) pa se jima bo še pridružilo, je odvisno od razpleta kvalifikacij za višje lige. Tam nastopata dva kluba s področja MNZ Maribor: Dravograd (proti Bledu v kvalifikacijah za drugo ligo) in Brunšvik (proti Žalcu, Podvincem in Čardi/Rakičanu v kvalifikacijah za tretjo ligo). Iz naše lige bo izpadlo še toliko klubov, kolikor jih bo neuspešnih v kvalifikacijah (torej v najboljšem primeru nihče več razen omenjenih Rošnje Loke in Cerkvenjaka, v najslabšem pa še 11.- in 12-.uvrščeni moštvi).

Pohvaliti je potrebno tudi ekipo U-13, ki je včeraj s kar 10:0 odpravila ekipo Miklavža. Za Peco so gole dosegli Gal Napečnik (3), Belmin Bajrektarevič (3), Rok Kert (2), Ian Lesjak in Dino Pušnik.

nazaj na vrh