Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Starše 3:4

Peca tudi v letošnji sezoni ni našla načina, kako proti moštvu Starš ostati neporažena. Gostje so po napeti tekmi polni zadetkov zmagali s 3:4.

Trener črnobelih Boštjan Lupša je v začetni enajsterici napravil nekaj rošad, tako je v konici napada namesto še vedno rahlo poškodovanega Darka Radivojeviča zaigral Nejc Belej. Prav njemu je pripadla prva priložnost na tekmi, ko je v 3. minuti poskušal z glavo, a je vratar Sagadin žogo odbil čez prečko. Prvi napad Starš se je v 5. minuti končal s prvim golom, najprej je Sel zadel vratnico, odbito žogo pa je v drugem poskusu iz neposredne bližine v gol zabil Dobnik. V 9. minuti sta kombinirala oba črnjanska napadalca, Belej je poskušal podati do Diega Leničija, a je bil hitronogi Dravograjčan za malenkost prepočasen. Sledila je polpriložnost Tadeja Amerška, ko je sprožil s prostega strela z več kot 30 metrov, a je žoga oplazila nekoga od gostov in končala v kotu.

Starše so bile nevarne predvsem iz bliskovitih protinapadov. V 25. minuti je Gerečnik s strelom s strani oplazil prečko, v 33. minuti pa so gostje po še eni hitro izpeljani akciji podvojili vodstvo preko Sela. Na srečo je Peci do konca polčasa izid uspelo vsaj znižati, v 40. minuti je udarila ''ljubljanska naveza'', po podaji Matica Pečovnika na drugo vratnico je s težkega položaja zadel Marko Vezovnik za svoj prvi zadetek v tej sezoni.

Drugi polčasi so bolje pričeli gostje, že v 47. minuti bi ponovno lahko ušli na dva gola razlike, a podaje Sela na sredini ni ujel noben izmed njegovih soigralcev. Nato je v 53. minuti poskušal še Gerečnik, a se Aleš Kreuh ni pustil premagati. V 60. minuti se je v obetavni situaciji znašel Pečovnik, na koncu pa iztržil le kot. Bolj se je izkazal štiri minute kasneje, ko je s pravo bombo s prostega strela iz 18 metrov izid izenačil na 2:2. Neodločen izid pa je ponovno trajal je 5 minut, kot na začetku, saj so v 69. minuti gostje po zmedi v Pecini obrambi iz neposredne bližine povišali na 2:3, zadel je njihov najboljši igralec Gerečnik.

Črnjani bi lahko hitro ponovno izenačili, z glavo je poskušal Belej v 72. minuti, nato pa je sledil še en hladen tuš za domače pristaše. V 74. minuti so črnobeli kapitulirali še četrtič, hitra akcija po levi strani in podaja v sredino, strelec gola pa Bohak. Sledil je zadnji pritisk Pece, najprej v 75. minuti dober strel z glavo Matica Obretana, a še boljša reakcija gostujočega vratarja. Deset minut pred koncem sta v isti akciji poskušala Ameršek in Radivojevič, ponovno se je izkazal Sagadin. Vratar Starš je bil nemočen v 84. minuti, z roba kazenskega prostora ga je premagal Obretan, ko je žogo zavrtinčil v njegov zgornji desni kot za znižanje na 3:4. 

Zadnjo veliko priložnost za delitev točk, ki konec koncev ne bi bila nepoštena, je zapravil Pečovnik v 87. minuti, iz bližine je namreč poslal okrogo usnje visoko čez vrata. Tako je ostalo pri minimalni zmagi gostov, ki so s tem ostali na tretjem mestu, Peca pa še vedno drži osmo pozicijo na lestvici.

PECA - Starše 3:4 (1:2)
Peca: Kreuh, Aliti, Rebernik, Korošec, Pečovnik, Hovnik (Brdnik 46'), Obretan, Ameršek, Vezovnik (Radivojevič 72'), Leniči, Belej.
Neizkoriščene menjave: Riegl, Fortin, Kogelnik.
Rumeni kartoni: Belej 31', Korošec 73', Ameršek 81'.

Starše: Sagadin, Habith, Kac, Milec, Javornik, Klajderič, Dobnik, Breg, Sel (J.Miložič 63'), Bohak (Sedminek 90'), Gerečnik.
Neizkoriščeni menjavi: Skodič, N.Miložič.
Rumen karton: Habith 63'.

Ostali rezultati 24. kroga:
Brunšvik - Korotan 3:1
Rače - Lenart 0:0
Rošnja Loka - Duplek 2:1
Marles hiše - Marjeta 0:1
Dobrovce - Cerkvenjak 4:0
Akumulator - Malečnik 2:0

V predzadnjem, 25. krogu, Peca potuje v Cerkvenjak.

nazaj na vrh