Uradna stran nogometnega kluba Peca

Jutri doma s težkim tekmecem

Tri kroge pred zaključkom letošnjega prvenstva je v 1. MNZ ligi Maribor še nekaj odprtih stvari. Čeprav se zdi boj za prvaka že odločen, mora Brunšvik za dokončno potrditev naslova osvojiti še tri točke. Prav tako še ni znano, kdo se bo poleg Cerkvenjaka in Rošnje Loke preselili v nižji rang tekmovanja. Glede na uspešnost prvaka lige (če v kvalifikacijah napreduje v 3. slovensko ligo ali ne) se namreč v 2. MNZ ligo poleg prej omenjenih dveh seli še najmanj en klub, v primeru neuspeha v kvalifikacijah pa dva. Teoretično je torej v nevarnih vodah še kar nekaj klubov. 

Peca bo tokrat v Črni gostila neugodno ekipo Starš, s katerimi v preteklosti nismo imeli dobrih izkušenj. Odkar so se gostje lani prebili v našo ligo, beležijo črnobeli proti njim same poraze, vedno pa so prejeli tudi najmanj tri zadetke. Lani je tako na primer v Črni ob porazu z 1:3 edini gol za Peco dosegel Darko Radivojevič. Tudi letos so Starše Črnjane že premagale na domačem terenu s 3:0, bili dolgo časa v borbi za ubranitev naslova prvaka, a na začetku spomladanskega dela izgubili nekaj pomembnih točk, ki so jih oddaljile od samega vrha, še vedno pa se nahajajo na visokem tretjem mestu.  

Dobra novica za Peco je, da je v zadnjem obdobju precej popravila igro v obrambi in na zadnjih dveh tekmah prejela le en zadetek, vzpodbudna pa je forma na domačem terenu, kjer je neporažena na zadnjih sedmih tekmah. V moštvo se po odsotnosti na tekmi na Prevaljah vrača tudi Jordan Korošec.

Starše sicer beležijo tri zaporedne zmage, a v gosteh so na zadnjih petih srečanjih zmagali le v Cerkvenjaku. Mogoče je jutri končno prišla priložnost za Črnjane, da neugodnim nasprotnikom odščipnejo točko/e.

Srečanje v Črni se bo pričelo ob 17.00 uri, vodila ga bo sodniška trojka Samo Veselič, Blaž Kamnik in Lucija Mlinarič.

Ostali pari 24. kroga:
Akumulator - Malečnik
Marles hiše - Marjeta
Dobrovce - Cerkvenjak
Rače - Lenart
Rošnja Loka - Duplek
Brunšvik - Korotan


nazaj na vrh