Uradna stran nogometnega kluba Peca

Velika točka z gostovanja

Tistim koroškim ljubiteljem nogometa, ki si v soboto popoldan niso ogledali srečanja med Korotanom in Peco, je verjetno lahko žal. Kljub temu, da večino tekme le-ta ni bila pretirano zanimiva, se je v zadnjih 10 minutah dogajalo marsikaj, končalo pa se je z delitvijo točk, s čimer so lahko bili na koncu vsekakor bolj zadovoljni v črnobelem taboru.

Na tribunah prevaljškega objekta se je zbralo zavidljivo število navijačev obeh klubov, ki so že v drugi minuti videli lepo priložnost Pece. Diego Leniči se je znašel sam pred vratarjem Blodnikom, a ker je mislil, da je v prepovedanem položaju, je bil njegov strel povsem nenevaren. Dve minuti kasneje so prvič zapretili domači, a se je Kuzma pred golom preveč obotavljal, tako da je črnjanska obramba razčistila situacijo. Do konca polčasa sta sledili še dve priložnosti Korotana, v 19. minuti je po kotu z desnico streljal Lihteneger, v 35. pa je od daleč sprožil Kuzma, obakrat je Aleš Kreuh žogo uspel odbiti v kot.

Pecina obramba, ki je v postavitvi z Vedatom ALitijem na mestu libera pridobila na sigurnosti, se je ponovno pokazala kot najbolj ranljiva po predložkih s kota, saj so Prevaljčani v 39. minuti točno po taki situaciji zadeli. Z glavo v skoku je bil najvišji Leskovec in z natančnim strelom popeljal domačine v vodstvo. 

Tudi v drugem polčasu je dolgo kazalo na to, da ima Korotan vse pod kontrolo. Vse nevarnosti s strani Pece so ustavljali že na sredini terena, sami pa so si priigrali še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. V 60. minuti je proti daljšemu vratarjevemu kotu streljal Zamernik, Kreuh je žogo za vsak slučaj izbil v kot, vratar Pece se je ponovno izkazal v 78. minuti, ko je v istem napadu najprej zaustavil strel Fortina, ko je bil ta sam pred njim, nato pa tudi strel Plesca po odbiti žogi. V 81. minuti je z glavo lepo poskušal še Grušovnik, a zgrešil.

V 85. minuti pa veselje za Črnjane: po desni strani je z veliko mero borbenosti prodrl Tadej Ameršek, preigral Borovnika in poslal podajo po tleh na drugo vratnico, kjer jo je pričakal kapetan Dejan Rebernik in s strelom med nogami ugnal domačega vratarja za izenačenje na 1:1. Korotan je seveda pritisnil, saj je samo z zmago še ohranjal minimalne možnosti za preboj na vrh lestvice. Sledili so številni udarci s kota, po zadnjem izmed njih pa je na sceno stopil sodnik Jezeršek in ocenil, da si po dvobojem med Leskovcem in Nejcem Belejem domači zaslužijo najstrožjo kazen v 93. minuti tekme.

Žogo si je na belo točko nastavil najboljši igralec Korotana Triplat in jo poslal mimo gola Pece. Remi je za črobele pomenil prvo osvojeno točko v gosteh v spomladanskem delu sezone, za Korotan pa padec na četrto mesto lestvice in slovo od boja za napredovanje.

Ostali rezultati 23. kroga:
Marjeta - Rače 0:2
Starše - Dobrovce 4:2
Lenart - Rošnja Loka 6:0
Duplek - Akumulator 3:2
Cerkvenjak - Marles hiše 1:6
Malečnik - Brunšvik 2:7

Peca ostaja na osmem mestu lestvice, a razlike na sredini so ponovno minimalne, saj za petim mestom zaostajamo le še tri točke. V 24. krogu v Črno prihaja moštvo iz Starš, ki se nahaja na visokem tretjem mestu, tako da črnobele čaka težka, a ne nemogoča naloga za osvojitev novih točk.

 

nazaj na vrh