Uradna stran nogometnega kluba Peca

To soboto na Prevaljah s Korotanom

Peci do konca letošnje sezone ostajata na sporedu le še dve gostovanji. Prvo, skoraj najbližje, je v soboto na Prevaljah, kjer se bodo črnobeli pomerili s Korotanom. Domačini so še vedno v boju za vrh lestvice, a ni več vse odvisno od njih, saj potrebujejo spodrsljaja vodilnih ekip Brunšvika in Dobrovc.

Črnjani so se z zmago v 22. krogu nad Malečnikom čvrsteje zasidrali v sredini lestvice in bodo v soboto lahko odigrali povsem sproščeno. V moštvo se po odsluženi kazni zaradi kartonov vračata dva pomembna igralca, Dejan Rebernik in Nejc Belej. Iz podobnih razlogov tokrat ne bo manjkal prav noben igralec, seveda pa je nekaj nogometašev še vedno na listi poškodovanih. Vseeno bo imel strateg Pece Boštjan Lupša precej več opcij pri sestavi udarne enajsterice kot prejšnji teden, med drugim za nastop ponovno kandidira tudi Ožbej Hovnik, ki je pred tednom dni manjkal.

Pri Prevaljčanih bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal eden njihovih najbolj standardnih branilcev Crnjac, nekaj njihovih igralcev pa se podobno kot nekateri v naših vrstah ubada s poškodbami. Vsekakor bo imperativ zmage precej bolj prisoten pri Korotanu, saj bodo v primeru neuspeha dokončno izpadli iz borbe za naslov prvaka. Velikokrat pa se je že zgodilo, da ekipa pod pritiskom od sebe ne da tistega, kar se od njih pričakuje. Prav ta sproščenost, ki si jo tokrat lahko privoščijo črnobeli, lahko Korotanu povzroči nepričakovane skrbi, čeprav je treba poudariti, da so domačini vseeno favoriti sobotnega srečanja.

Jeseni sta se v Črni na pravem nogometnem prazniku pred polnimi tribunami razšla brez zmagovalca z 2:2, čeprav je Peca po dveh zadetkih Matica Obretana vodila že z 2:0. Vprašanje je, če bodo domačini zadovoljni s podobnim rezultatom tudi v soboto...

Srečanje na Prevaljah se bo pričelo ob 17.00 uri. Zaradi bližine gostovanja črnobeli upajo, da jih bo tokrat spodbujalo kar nekaj črnjanskih navijačev, s pomočjo katerih se lahko prvič v spomladanskem delu sezone razveselijo tudi pozitivnega izida na gostujočem terenu.

Ostali pari 23. kroga:
Cerkvenjak - Marles hiše
Malečnik - Brunšvik
Duplek - Akumulator
Lenart - Rošnja Loka
Starše - Dobrovce
Marjeta - Rače

nazaj na vrh