Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Malečnik 1:0

Sobotna zmaga nad Malečnikom je črnobelim prinesla dokončno potrditev, da ob pravem pristopu lahko premagajo vsako ekipo v ligi. Odlična igra celotnega moštva je prinesla zmago z 1:0, s tem pa tudi mirno pripravo na težko gostovanje na Prevaljah, kjer bo lahko Peca igrala povsem sproščeno, medtem ko bodo domačini pod velikim pritiskom zmage.

Vrnimo se na sobotno srečanje. Veliko negotovosti je bilo predvsem glede sestave obrambne linije, kjer sta manjkala dva standardna igralca. Trener Boštjan Lupša se je odločil na mesto libera postaviti Vedata Alitija, ki je to pozicijo pred časom že igral (ko je bil še član Fužinarja), na štoperskih položajih pa sta tekmo odigrala Tadej Ameršek in Jordan Korošec. Celotno obrambo, skupaj z vratarjem Alešem Kreuhom, je potrebno posebej pohvaliti, saj so odigrali super tekmo in ohranili domačo mrežo nedotaknjeno. Prva priložnost je v tretji minuti pripadla Darku Radivojeviču, a je njegov strel v svoj bližnji kot vratar Tršavec odbil v kot. Sledilo je kar nekaj poskusov gostujočega igralca Miloševiča, a je bil vedno na mestu Kreuh, enkrat tudi s pomočjo prečke. 

Tekma je postajala vedno zanimivejša, sledila je izjemna priložnost Radivojeviča v 36. minuti, ko se je znašel v idealni priložnosti za strel, a se odločil za podajo slabše postavljenemu Diegu Leničiju, ki iz mrtvega kota ni uspel bolje streljati. Tri minute kasneje je poskušal Matic Obretan, tudi njemu pa ni uspelo prelisičiti obrambe gostov. Štiri minute pred polčasom pa zadetek za črnobele: s svoje polovice je potegnil Korošec, nanizal kar nekaj igralcev Malečnika, nato tudi streljal, a odličen vratar gostov je njegov strel odbil na nogo Radivojeviča. Tudi njegov poskus je uspel zaustaviti, še ene odbite žoge, tokrat pred samimi vrati, pa ni uspel več rešiti in Matic Pečovnik jo je zabil v prazno mrežo za veliko veselje Pece.

V nadaljevanje je Malečnik krenil po izenačenje. Najprej je v 49. minuti malenkost mimo gola streljal njihov najboljši strelec Ulbin, v 60. minuti je z glavo poskušal Krajnc, a je Kreuh žogo uspel zadržati. Vedno več prostora se je seveda ponujalo tudi Peci, tako je v 62. minuti z glavo streljal Radivojevič, a je žoga zgrešila cilj. V 68. minuti je predložek Karića v avtogol skoraj spremenil Ameršek, a je Kreuh pokazal, da še ni za v staro šaro. Le minuto kasneje je bil Lekš spet na preizkušnji, ko je na golovi črti veselje preprečil Komperšaku. Peca je znova zapretila v 75. minuti po prostem strelu Andreja Pika s 17 metrov, a je Tršavec ponovno uspešno posredoval. 

Gostom je nato počasi pošla sapa in si v zadnjih 15 minutah niso več pripravili konkretne priložnosti, medtem ko bi prav Piko lahko vodstvo Pece podvojil v 87. minuti, v eni akciji je namreč kar trikrat preizkusil gostujočega vratarja, ki pa je bil na njegovo žalost vedno uspešnejši od njega. Na koncu tudi te zgrešene priložnosti domačih niso stale, tri točke so ostale v Črni.

PECA - Malečnik 1:0 (1:0)
Peca: Kreuh, Aliti, Ameršek, Korošec, Pečovnik, Brdnik, Obretan, Štiftar (Piko 63'), Vezovnik, Leniči (Kogelnik 90'), Radivojevič (Fortin 89').
Rumeni karton: Vezovnik 78'.

Malečnik: Tršavec, Krajnc, Fras, Karić, Miloševič, Vnuk, Komperšak, Šavorič, Ulbin (Weixl 79'), Kocijan (Habuš 61'), Fanedl (Lah 61').

Ostali rezultati 22. kroga:
Brunšvik - Duplek 2:2
Dobrovce - Korotan 1:1
Akumulator - Lenart 0:2
Rošnja Loka - Marjeta 0:6
Cerkvenjak - Starše 0:5
Marles hiše -Rače 0:0

Kot rečeno bo Peca naslednjo tekmo igrala s Korotanom, na sporedu bo v soboto ob 17:00.

nazaj na vrh