Uradna stran nogometnega kluba Peca

Z Malečnikom jutri ob 17:00 uri

Jutri se s tekmami 22. kroga nadaljuje prvenstvo v 1. članski ligi MNZ Maribor. Peca bo gostila ekipo s predmestja Maribora, NK Malečnik. Za njih se je sezona bolj kot ne že zaključila, saj napredovati ne morejo, prav tako so rešeni vseh skrbi glede izpada. Črnjani za povsem varen finiš sezone nekaj točk še potrebujejo, glede na to, da so na domačih tleh precej bolj prepričljivi kot v gosteh, pa je jutri ponovno priložnost, da se prebijejo celo v zgornjo polovico lestvice.

Peca bo tokrat na žalost pogrešala kar dva standardna nogometaša, ki morata tekmo izpustiti zaradi kartonov: Dejana Rebernika (izključen v Dupleku) in Nejca Beleja (zbral je štiri rumene kartone). Trener Boštjan Lupša bo torej predvsem v obrambni liniji moral najti novo rešitev. Na srečo se vrača nekaj igralcev, ki jih v Dupleku ni bilo (Andrej Piko, Tadej Ameršek, Jaroš Štiftar), kar bo vsaj nekoliko olajšalo sestavo prve enajsterice. 

Jeseni so v Malečniku črnobeli presenetili domačine in jih po dveh zadetkih Darka Radivojeviča premagali z 1:2. V trenutni formi obeh naših prvih napadalcev (Radivojeviča in Diega Leničija) verjamemo, da bo tudi tokrat gostujoči vratar vsaj enkrat klonil, svoje pa bo morala opraviti tudi naša obramba, ki že celo večnost ni ostala nepremagana.

Malečnik nima težav s kartoni, ena najmlajših ekip v ligi pa v Črno prihaja povsem neobremenjena. V svojih vrstah imajo največjega zvezdnika lige, nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Kariča. Kljub 45 letom njegova levica še vedno marsikdaj odloči srečanje, tako da bo na 64-kratnega reprezentanta naše države potrebno posebej paziti.

Vabimo torej vse navijače Pece, da jutrišnjo popoldne preživite na stadionu na Pristavi. Tekma se prične ob 17:00 uri, sodili pa jo bodo Armando Šorli, Matej Biškup in Matic Vrabič.

Ostali pari 22. kroga:
Cerkvenjak - Starše
Rošnja Loka - Marjeta
Akumulator - Lenart
Marles hiše - Rače
Brunšvik - Duplek (nedelja)
Dobrovce - Korotan (nedelja)


Prav tako ste na naš stadion vabljeni tudi v nedeljo ob 11:00 uri, ko se bodo z istim nasprotnikom (Malečnikom) pomerili tudi fantje z ekipe U-13.

nazaj na vrh