Uradna stran nogometnega kluba Peca

Gostovanja ostajajo zakleta

Tudi četrto gostovanje v letu 2019 nogometašem Pece ni prineslo novih točk na računu. Tokrat so morali priznati premoč Dupleku, ki je v 21. krogu proti Črnjanom zmagal s 3:1. Vprašanje pa ostaja, kako bi se tekma odvila, če sodnik Kamplet (s pomočjo prvega pomočnika Holcmana) v 27. minuti srečanje ne bi prestrogo izključil kapetana Dejana Rebernika.

Že res, da so domačini bolje začeli srečanje in si v uvodnih minutah priigrali kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Predvsem je bil nevaren Čačilo, a je bil v zaključkih akcij nezbran ali pa je dobro posredovala črnjanska obramba. Po dobrih 20 minutah je pritisk Dupleka ponehal in s hitre akcije je Peca povedla. Globinsko podajo Matica Pečovnika je sprejel Diego Leniči in se še tretjič na zadnjih štirih tekmah vpisal med strelce ter potrdil zelo dobro formo.

Ključni trenutek srečanja se je pripetil v 27. minuti. Po dolgi visoki žogi, za katero se je Rebernik boril z domačim napadalcem, je glavni sodnik na očitno prigovarjanje stranskega sodnika ocenil, da je bil naš igralec zadnji mož obrambe, čeprav je bil vsaj vzporedno z njim tudi Vedat Aliti. Posledičen rdeč karton in več kot petminutna prekinitev (Repe je namreč po trku obležal s prebito arkado) je bila voda na mlin Dupleka. Rihtarič je namreč iz dosojenega prostega strela z lepim udarcem čez živi zid takoj izenačil, do konca prvega polčasa pa se rezultat ni več spreminjal.

Črnobeli so vedeli, da jih čaka peklenskih drugih 45 minut. Zdržali so do 58. minute, ko je po kotu (te situacije Črnjanom res nikakor niso pisane na kožo) z glavo zadel Durakovič. Izjemno priložnost za izenačenje je na žalost v 69. minuti zapravil Pečovnik, ko se je sam znašel pred Vohlom, a je slednji iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Naslednji napad domačih je dokončno pokopal upe Pece po vsaj točki, s protinapada je zadel Ademovič. Srečanje se je nato povsem umirilo, edini omembe vredni poskus je v 87. minuti ustavil domači vratar po strelu Ožbeja Hovnika.

Ostali rezultati 21. kroga:
Marjeta - Akumulator 0:0
Starše - Marles hiše 2:1
Lenart - Brunšvik 1:3
Malečnik - Dobrovce 1:2
Korotan - Cerkvenjak 6:0
Rače - Rošnja Loka (8.maja)

Po prvomajskih praznikih Peca igra doma, v 22. krogu bo to soboto gostila ekipo Malečnika.

nazaj na vrh