Uradna stran nogometnega kluba Peca

Prvenstvo nadaljujemo v Dupleku

Do konca letošnje sezone je ostalo še šest tekem. Peca bo trikrat igrala doma, trikrat pa gostovala. Prvo od teh gostovanj je na sporedu v soboto, ko črnobeli potujejo v Duplek. 

Moštvi sta sosedi na lestvici, Peca je namreč sedma, Duplek s točko manj osmi. Če želimo tudi po tem srečanju ostati v zgornji polovici razpredelnice, je potrebno na Štajerskem ostati neporažen, kar je Črnjanom v preteklosti že uspevalo. Za razliko od zadnje tekme proti Lenartu se v ekipo vračata Dejan Rebernik (ki je odslužil kazen zaradi rdečega kartona) in Jordan Korošec (manjkal je zaradi bolezni), izven pogona pa je ta teden Tadej Ameršek (dopust). Na splošno se je stanje znotraj ekipe po lepi zmagi nad Lenartom močno popravilo in fantje z optimizmom zrejo na gostovanje, kjer se nadejajo, da bodo prvič spomladi ostali neporaženi.

Pri Dupleku, ki po sestavi moštva spada med najstarejše in najbolj izkušene ekipe v ligi, prav tako nimajo težav s kartoni. Njihov najboljši strelec Ademovič se nahaja na 10. mestu lestvice strelcev (zadel je 10-krat), medtem ko je pri Peci trenutno najbolj vroči strelec Darko Radivojevič, ki je na zadnjih petih tekmah vedno zadel vsaj enkrat in je s 15 goli na tretjem mestu najboljših strelcev.

Jeseni sta se v Črni ekipi razšli brez zmagovalca, potem ko je v prvem napadu na tekmi zadel Žan Fortin, izenačil pa je kapetan Dupleka Pavlin z enajstmetrovke. Verjetno se bi oba sobotna tekmeca strinjala, če se tudi prihajajoča medsebojna tekma konča na podoben način.

Srečanje se v soboto prične ob 17:00 uri, delegirana je sodniška trojka Miha Kamplet, Vito Založnik in Aljaž Žurman.

Ostali pari 21. kroga:
Korotan - Cerkvenjak
Starše - Marles hiše
Malečnik - Dobrovce
Lenart - Brunšvik
Marjeta - Akumulator (nedelja)
Rače - Rošnja Loka (8.maj)

  

 

nazaj na vrh