Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Lenart 4:1

Praznični krog v 1. članski ligi MNZ Maribor je Peci prinesel težko potrebne tri točke. Z zmago nad Lenartom so se ponovno prebili v zgornjo polovico lestvice in se ponovno nekoliko oddaljili od nevarne cone. 

Na vrhunsko pripravljeni zelenici je sicer bolje pričel Lenart. Že v 6. minuti se je sam pred Alešem Kreuhom znašel Jurančič, a se je domači vratar izkazal z vrhunsko obrambo. Odbito žogo so gostje sicer pospravili v mrežo, a z globokega prepovedanega položaja, zato je glavni sodnik Šinkovec, ki je tekmo dobro odsodil, zadetek seveda razveljavil. Črnjani so goste za njihovo neučinkovitost kaznovali v 14. minuti. Kapetan Boštjan Brdnik je ob gol-avt liniji preigral dva branilca, podal na rob kazenskega prostora, tam pa je žogo pričakal Diego Leniči in jo ''s prve'' poslal v zgornji levi kot vrat Lenarta za prvo veselje na polnih tribunah.

Po vodstvu so se Lenartčani pomaknili malo višje in že v 21. minuti izenačili, ko je domača obramba na oddaljenejši vratnici povsem pozabila na Šunka, ki je izid izenačil. Nato je Lenart v 28. minuti poskušal še preko Žigerta, ki pa ni bil natančen. Na drugi strani je nevarno streljal Brdnik, a je vratar Drobnjak dobro ubranil njegov strel v krajši kot. Do konca polčasa so imeli najlepšo priložnost za vodstvo ponovno gostje, a je v še enem dvoboju ena na ena (tokrat s Simoničem) kot zmagovalec odšel Kreuh.

Že hitro po začetku drugega polčasa se je v lepi priložnosti znašel Matic Obretan, spet pa se je izkazal Drobnjak, ki je njegov močan strel celo prijel. V 64. minuti je prodiral Matic Pečovnik in bil zaustavljen na robu kazenskega prostora, a je piščalka glavnega sodnika ostala nema. Že v naslednjem napadu pa so črnobeli le prišli do prednosti. Rezervist Jaroš Štiftar, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej namesto Ožbeja Hovnika, je asistiral, Pečovnik pa rutinirano zabil s strelom po tleh v daljši vratarjev kot. Ni pa manjkalo mnogo, da ne bi Lenart takoj po izvajanju sredine spet zadel, saj so najprej zadeli vratnico, nato pa je v zadnjem trenutku žogo z golove črte zbil Vedat Aliti.

Precej lažje je Peca zadihala po tretjem doseženem zadetku v 73. minuti. Povratnik v ekipo in tokrat pravi joker s klopi Andrej Piko je v svojem slogu prebil levo stran gostujoče obrambe, poslal predložek pred vrata, tam pa se je izjemno znašel Darko Radivojevič, ki je žogo s peto poslal med nogami Drobnjaka v mrežo. Posledično veliko veselje na tribunah je bilo tako zaradi zadetka, kot tudi dejstva, da je Piki pokazal, da še vedno predstavlja dodano vrednost moštvu in še zdaleč ni za v staro šaro.

Lenart je po prejetem tretjem golu vidno popustil. Peca je to izkoristila v 81. minuti. Po kotu z desne strani je Radivojevič v gneči žogo v tretjem poskusu spretno spravil v gol za končni rezultat 4:1. Ta bi ob samem finišu lahko bil drugačen, v 88. minuti je bil namreč po mnenju vseh (razen Šinkovca) Obretan nepravilno zaustavljen v kazenskem prostoru, zadnja prilika pa je pripadla gostom, ko je Čuček v zadnji minuti z glavo meril nenatančno.

PECA - Lenart 4:1 (1:1)
Peca: Kreuh (Riegl 84'), Belej, Aliti, Ameršek, Pečovnik, Brdnik (Kogelnik 84'), Obretan, Hovnik (Štiftar 56'), Vezovnik (Piko 66'), Leniči (Fortin 80'), Radivojevič.
Rumena kartona: Brdnik 24', Aliti 83'.

Lenart: Drobnjak, Žnuderl, Čuček, Turk, Bunderla, Žigert, Rola, Marko, Jurančič, Šunko (Divjak 88'), Simonič (Klingsbichl 72').
Neizkoriščena menjava: Smonkar.
Rumeni kartoni: Bunderla 24', Žigert 82', Klingsbichl 83'.

Ostali rezultati 20. kroga:
Marles hiše - Rošnja Loka 7:0
Starše - Korotan 0:0
Dobrovce - Duplek 2:1
Akumulator - Rače 2:2
Brunšvik - Marjeta 4:3
Cerkvenjak - Malečnik 0:1


V 21. krogu bodo Črnjani gostovali v Dupleku. Trenutno imamo pred njimi točko in mesto prednosti.

nazaj na vrh