Uradna stran nogometnega kluba Peca

Jutri gostimo Lenart

Vse tekme 20. kroga 1. članske lige MNZ Maribor bodo odigrane jutri ob 17.00 uri. Peca bo igrala pred domačimi gledalci, v goste jim prihaja lanski tretjeligaš iz Lenarta, ki v letošnji sezoni dosega podobne rezultate kot Črnjani. Kluba sta na lestvici na osmem in devetem mestu, loči ju točka razlike. 

Po precej presenetljivih rezultatih v zadnjih krogih in nekaj nepotrebnih porazih črnobelih so se razilke v sredini tabele precej zmanjšale. Moštva med šestim in 12. mestom loči le sedem točk kar pomeni, da klubi na teh položajih še niso rešeni skrbi glede morebitnega izpada iz lige. Iz nje namreč definitivno izpadejo vsaj tri moštva, v primeru neuspeha prvaka naše lige v kvalifikacijah za 3. ligo pa se v nižji rang tekmovanja selijo štiri ekipe. Dve ekipi sta že odpisani (Cerkvenjak in Rošnja Loka), med preostalimi pa bo verjetno potekal boj vse do zadnjega kroga in Peca mora storiti vse, da se tej nevarni coni čimprej izogne.

Najboljši način za to bi bil seveda zmaga nad Lenartom, saj bi se s tem ponovno oddaljili od najbližjih zasledovalcev. A naloga bo vse prej kot lahka, saj so gostje izkušena ekipa, ki v Črno vsekakor prihaja po ugoden rezultat. Zaradi izključitve v Marjeti bo trener Boštjan Lupša pogrešal Dejana Rebernika, skrbi pa tudi dejstvo, da je obisk treningov slab, kar se seveda pozna tudi v sami igri črnobelih. 

Lenart nima nobenega kaznovanega igralca, so namreč ena izmed bolj discipliniranih ekip v ligi kar se tiče kartonov. Dejstvo je sicer, da so v Črni doslej vedno izgubili, a tradicije se velikokrat prekinjajo. V taboru črnobelih upajo, da se zmagovalna serija na domačih tekmah z Lenartom ne bo, a potreben bo pravi pristop in želja po rezultatu.

Jeseni sta se ekipi v Lenartu razšli z remijem 2:2, ko sta za Peco zadela Žan Fortin in Nejc Belej, gostitelji pa so izenačili v samem zaključku tekme.

Jutrišnjo tekmo na velikonočno soboto bo kot glavni sodnik vodil Bojan Šinkovec, ob sebi pa bo imeli dve pomočnici nežnejšega spola, Petro Bombek in Lucijo Mlinarič.

Ostali pari 20. kroga:
Cerkvenjak - Malečnik
Marles hiše - Rošnja Loka
Starše - Korotan
Akumulator - Rače
Brunšvik - Marjeta
Dobrovce - Duplek

nazaj na vrh