Uradna stran nogometnega kluba Peca

Tretja zaporedna ničla v gosteh

Gostovanja v spomladanskem delu ostajajo za Peco nerešljiva uganka. Po porazih v Brunšviku in Rošnji Loki so se črnobeli včeraj tudi iz Marjete vrnili praznih rok. Domačini so zmagali z 2:1 in se Črnjanom približali na le tri točke zaostanka.

Trener Domen Klarić, ki je nadomeščal odsotnega Boštjana Lupšo, je že pred srečanjem nepričakovano ostal brez dveh pomembnih igralcev, Boštjana Brdnika in Jaroša Štiftarja. Vseeno je uspel sestaviti konkurenčno prvo postavo, ki se je od začetka srečanja konkretno postavila na teren in iskala priložnosti predvsem po obeh krilnih položajih. Domačini so Peci največ preglavic povzročali iz prekinitev. Tako so po kotu v 10. minuti zatresli okvir vrat, strel Žunkoviča z glavo je ustavila prečka. V nadaljevanju prvega polčasa so maloštevilni gledalci spremljali igro med obema kazenskema prostoroma in izgledalo je, da bi obema ekipama remi povsem zadostoval.

Ključni trenutek srečanja je prišel v 33. minuti, ko je strel domačih s strani Gal Riegl ubranil, odbita žoga pa je na poti proti golu v roko zadela Dejana Rebernika. Sodnik Borošak se je odločil za enajstmetrovko in (verjetno prestrogo) tudi za rdeči karton našemu kapetanu. Z najstrožje kazni so domačini povedli in minimalno vodstvo obdržali do konca polčasa.

V nadaljevanje so črnobeli kljub igralcu manj krenili z željo po čimprejšnjem izenačenju, a jih je ponovno presekal gol Marjete. V 53. minuti je iz bližine zadel Princ, ki se je povsem neoviran znašel na sedmih metrih od gola. Peci ni preostalo drugega kot popoln napad, prvo resnejšo priložnost so spremenili v zadetek. Prodor Matica Pečovnika po desnem krilu in njegovo dobro odmerjeno podajo je v zadetek z glavo spremenil Darko Radivojevič v 60. minuti. Le tri minute kasneje se je v obetavni situaciji znašel Ožbej Hovnik, a je njegov poskus zletel mimo desne vratnice. 

V zadnjih 20 minutah so domači ob vedno bolj luknjasti črnjanski obrambi prihajali do priložnosti, iz katerih je bilo težje zgrešiti kot zadeti, a se Petrovič in Lenart nikakor nista izkazala, dvakrat pa sta odlično posredovala Nejc Belej in Riegl. 

Po 90 minutah je tako ostalo pri minimalni zmagi domačih z 2:1.

Ostali rezultati 19. kroga:
Korotan - Marles hiše 0:2
Malečnik - Starše 1:0
Duplek - Cerkvenjak 6:1
Lenart - Dobrovce 2:5
Rače - Brunšvik 4:5
Rošnja Loka - Akumulator 0:5

Peca je po porazu izgubila mesto v zgornji polovici, ki si ga bo poskušala priboriti nazaj v soboto, ko bo gostila Lenart. Na domačem igrišču si črnobeli ne smejo privoščiti spodrsljaja, saj so kar tri ekipe s spodnjega dela lestvice v tem krogu zmagale in se Peci približale na ulovljivo razliko.

nazaj na vrh