Uradna stran nogometnega kluba Peca

Minimalna zmaga proti tretjeligašu

Zadnja prijateljska tekma pred nadaljevanjem sezone med Peco in Zrečami se je končala z 1:0 za Črnjane, kar je lep obet pred gostovanjem v Cerkvenjaku. Zrečani so namreč na visokem petem mestu tretjeligaške lestvice, na današnji tekmi pa naključni gledalci ne bi mogli določiti, katera ekipa igra v višjem rangu tekmovanja.

Peca je tekmo pričela v postavi Čavnik, Gabrovec, Aliti, Šepul, Gracej, Praznik, Rahmanovič, Brdnik, Štiftar, Pečovnik in Grabovac. Prvih 45 minut smo spremljali trdo tekmo z veliko dvoboji na sredini igrišča, obe ekipi pa sta si pripravili nekaj konkretnih priložnosti za zadetek. Pri Črnjanih so bili najbližje zadetku Boštjan Brdnik, čigar strel so z golove črte izbili gostujoči branilci, Jaroš Štiftar, ki je žogo iz bližine nespretno zadel ter Rok Gabrovec po strelu z glavo. Na drugi strani je obramba delovala precej bolj čvrsto kot v jesenskem delu sezone, čeprav so vedno možne izboljšave.

V drugih 45 minutah je bila slika na terenu podobna, še vedno so se vrstili čvrsti dueli v zvezni liniji, kjer je pri Črnjanih igro režiral novinec Almir Rahmanovič. V zadnji polovici tekme so priložnost za igro dobili tudi igralci iz klopi in jo dodobra izkoristili. Tako je Darko Radivojevič najprej po podaji Brdnika stresel okvir vrat, tri minute pred koncem tekme pa po asistenci Marka Vezovnika dosegel edini zadetek na današnjem srečanju.

Generalka je torej uspela, vsekakor se nadejamo, da se bodo dobre igre iz pripravljalnega obdobja prenesle tudi v prvenstvo, kise za Peco začenja v soboto v Cerkvenjaku.

 

nazaj na vrh