Uradna stran nogometnega kluba Peca

Z vodilno ekipo tretje lige poraz 2:0

Včerajšnje mrzlo sobotno popoldne sta si ekipi Dravograda in Pece popestrili s prijateljsko nogometno tekmo na igrišču z umetno travo v Dravogradu. Domačini, ki suvereno vodijo v 3. ligi in odkrito naskakujejo uvrstitev v drugo ligo, so bili na koncu z 2:0 boljši od Črnjanov, katere je vseeno potrebno pohvaliti za pristop in prikazano igro.

Peci so tokrat manjkali številni nogometaši, trener Milan Čavnik je na zelenico poslal postavo Čavnik, Raztočnik, Gracej, Šepul, Kreuh, Praznik, Fortin, Brdnik, Štiftar, Vezovnik in Radivojevič. Dravograjčani so sicer skozi celoten prvi polčas diktirali tempo in si pripravili številne priložnosti, v zaključkih akcij pa so bili nespretni, kar je pomenilo, da je začetni izid obveljal vse do 38. minute. Takrat je iz prostega strela za domače zadel Stefanovič za rezultat polčasa 1:0.

V nadaljevanju je Peca v vezni liniji odigrala precej bolj čvrsto, tako da Dravograd ni uspel več kombinirati tako, kot v prvih 45 minutah. Pripravili so si tudi par polpriložnosti, vendar zmaga domačih ni bila ogrožena. V 77. minuti so domači s strelom od daleč presenetili vratarja Žigo Čavnika in postavili končni rezultat 2:0.

To je bila hkrati zadnja prijateljska tekma pred odhodom Črnjanov v Umag, kjer bodo od četrtka do nedelje trenirali, hkrati pa odigrali tudi dve prijateljski tekmi (najverjetneje s tretjeligašema Sava Kranj in Brinje).

nazaj na vrh