Uradna stran nogometnega kluba Peca

Prevaljčani uspešnejši s 3:1

Včerajšnjo drugi pripravljalno tekmo pred spomladanskim delom tekmovanja je Peca odigrala na Prevaljah. Domači tretjeligaš je na koncu slavil s 3:1, a predstava Pece je bila za to obdobje priprav povsem solidna.

Črnjani so tekmo pričeli v postavi Čavnik, Kreuh, Šepul, Raztočnik, Gabrovec, Fortin, Praznik, Brdnik, Vezovnik, Pečovnik in Grabovac. Domači so sicer v prvih 45 minutah imeli več od igre, a so bili v zaključkih akcij premalo konkretni, Peca pa je svoje priložnosti iskala iz hitrih protinapadov. V zadnjih minutah prvega polčasa so po grobi napaki črnjanske obrambe Prevaljčani povedli in odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Nadaljevanje je prineslo podobno predstavo obeh moštev, naslednji pa so zadeli tokrat rdečečrni Črnjani. Po podaji Klemna Šepula se je v hitrem protinapadu zelo dobro znašel novinec v vrstah Pece Dani Grabovac in žogo poslal prek domačega vratarja v nebranjeno mrežo za 1:1. Po opravljenih številnih menjavah je tempo igre nekoliko padel, v zadnjih 15 minutah pa je Korotan dosegel dva dokaj podobna gola po desni strani Pecine obrambe in postavil končni rezultat 3:1.

Glede na dejstvo, da je do začetka prvenstva še tri tedne, so lahko navijači Pece s prikazanim vseeno dokaj zadovoljni, saj je zaradi službenih obveznosti in poškodb manjkalo kar nekaj standardnih članov udarne zasedbe. Ko se v pogon vrnejo tudi ti, bo slika še precej boljša.

Naslednja tekma čaka Peco prihodnji vikend proti Dravogradu.

nazaj na vrh