Uradna stran nogometnega kluba Peca

Zmagovalci 13. novoletnega turnirja: Bosa dama!

V soboto je bil v (prenovljeni) telovadnici črnjanske osnovne šole že 13. leto zapored izpeljan tradicionalni Novoletni turnir v malem nogometu. Kljub zapoznelemu terminu se je na parketu predstavilo 12 ekip, ki so se borile za lepe denarne nagrade in pokale. Skozi dopoldanske in zgodnje popoldanske termine so si gledalci lahko ogledali boje v predtekmovalnih skupinah, iz katerih se je v četrtfinale uvrstilo 8 ekip. Tribune so se dodobra napolnile, izidi četrtfinala pa so bili:

Kr tk neki - Bosa dama 2:8
Manag GT - Gostilna Begant Avtoličarstvo Hutmajer 8:2
Kanonfotr - Pupike 1:1 (2:1 po 6-m)
GM team - Sten montaže 1:4

V vseh štirih moštvih, ki so se uvrstile v polfinale, je bilo veliko število igralcev iz koroških nogometnih klubov in tako smo v zadnjih štirih tekmah spremljali precej zanimivih obračunov, kjer so si nasproti stali tudi siceršnji soigralci. Prvo polfinale je z dvema zadetkoma odločil Tine Lasnik, ki je svojo ekipo Kanonfotr najprej popeljal v vodstvo, po izenačenju Manar GT-ja pa je nekaj minut pred koncem srečanja zadel še enkrat za končnih 1:2. Tudi drugo polfinale je bilo napeto, Sten montaže so prek Matica Obretana povedle, a je Bosa dama rezultat spreobrnila v svojo korist prek Jona Lihteneger Vidmajerja in Petra Kogelnika. Izid rednega dela 2:2 je s še enim golom postavil Obretan, po izvajanju najstrožjih kazni pa je Bosa dama napredovala v veliki finale.

Še prej je bila na sporedu tekma za 3. mesto, tam je Manar GT vodil že z 2:0, a se Sten Montaže niso predali, temveč v nadaljevanju zadeli kar trikrat (Klemen Šepul, Tadej Ameršek in Mitja Praznik), vseeno pa so tudi to tekmo odločili kazenski streli, saj je za Manar GT še tretjič zadel Amar Jamaković. Pri šestmetrovkah so bili tokrat bolj zbrani nogometaši Sten Montaž in osvojili tretje mesto.

V finalu je Bosa dama hitro povedla s 3:0 po zadetkih Matica Pipuša, Klemna Ofiča in Kogelnika in ko so že vsi mislil, da je tekma odločena, je stvari v svoje roke vzel Dragan Ljubanič in v pičlih 4 minutah s hattrickom rezultat poravnal na 3:3, tako da so tudi zmagovalca odločili penali. Tam je bil prav Ljubanič tragičen junak srečanja, saj mu je Gašper Gmajnar odločilni strel ubranil in poskrbel za veselje igralcev Bose dame. 

Končni rezultati:
1. mesto: Bosa dama (600 EUR + pokal)
2. mesto: Kanonfotr (250 EUR + pokal)
3. mesto: Sten montaže (150 EUR + pokal)

Naj igralec: Dragan Ljubanič (Kanonfotr)
Naj strelec: Klemen Ofič (Bosa dama)
Naj vratar: Gašper Gmajnar (Bosa dama)

Galerijo fotografij si lahko ogledate na naši facebook strani

nazaj na vrh