Uradna stran nogometnega kluba Peca

S porazom zaključili jesenski del sezone

Nogometašem Pece se na zadnji tekmi v letošnjem letu ni uspelo prebiti po lestvici višje. Dogoše so na domačem terenu, ki je bil bolj podoben malo boljši njivi, s 3:2 ugnali Črnjane in jih potisnili na nezavidljivo 12. mesto.

Prvi polčas je obe ekipi poleg povsem neravnega terena oviral tudi močan veter, a domačinov to ni preveč zmedlo, da ne bi že v 5. minuti srečanja zadeli po predložku s kota. Peca je iz podobnih situacij letos dobila že ogromno golov, a bi lahko tekmo preobrnili že v prve pol ure. Najprej se je v lepi priložnosti znašel Darko Radivojevič, a mu je domači vratar preprečil veselje, kasneje v podobni situaciji tudi Mitja Praznik ni uspel premagati Vohla. Domači so pretili iz hitrih protinapadov, po neuspešno postavljeni offside zanki pa so v 36. minuti svoje vodstvo podvojili in jasno je bilo, da bo Črnjanom trda predla.

Do konca prvega polčasa je bil najbližje zadetku za Peco Tilen Raztočnik, a je njegov prosti strel vratar Dogoš odbil v prečko.

Nadaljevalo se je v podobnem slogu, Peca je iskala gol priključka, domačini pa so vztrajali pri hitrih protinapadih, kjer je bil nevaren njihov najboljši strelec Gajić. Kanček upanja za Peco se je pokazal v 66. minuti, ko je Žan Fortin izid znižal, a so domači v 77. minuti (po še enem protinapadu) povišali na 3:1. Hiter avtogol domačih v naslednjem napadu je v zadnje minute vnesel predvsem nervozo na obeh straneh, briljirala pa je tudi sodniška trojka, ki je sumljivo razveljavila kar dva zadetka Radivojeviča iz domnevno prepovedanih položajev, za nameček pa si je Tadej Ameršek zaradi komentiranja sojenja prislužil direkten rdeči karton. 

Črnjani so tudi v drugem polčasu zatresli okvir vrat (ponovno Raztočnik iz prostega strela), na koncu živčne tekme pa so se izjemno pomembnih treh točk veselili domači, ki bodo prezimili mesto pred nami.

Peco čaka v zimskem premoru obilico dela, da v spomladanskem delu sezone izboljšajo izjemno slab vtis in skromno bero 11 osvojenih točk.

nazaj na vrh