Uradna stran nogometnega kluba Peca

Jutri zadnja članska tekma v letošnjem letu

Samo še 90 minut je ostalo za nogometaše Pece, preden lahko potegnejo črto pod jesenski del sezone. Jutri ob 14.00 uri bo za njih na sporedu zadnja, prestavljena tekma 7. kroga, ko se bodo v Dogošah pomerili z domačo ekipo.

Ti zaenkrat zasedajo zadnje mesto na lestvici, ampak majhne razlike (med sedmim in 14. mestom je le 5 točk razmaka) daje jutrišnji tekmi velik pomen. V primeru zmage Dogoš bodo Črnjani prezimili na skromnem 12. mestu, v primeru, da končno dosežejo prvo gostujočo zmago, pa bodo do marca na dosti bolj varnem 7. mestu.

Pri obeh ekipah bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal en igralec (Dogoše bodo pogrešali Tišmo, Peci pa ne bo mogel pomagati Boštjan Brdnik). Dogoše so sicer v mizerni formi, saj so v zadnjih devetih tekmah izgubili kar osemkrat. Vseeno pa na zadnjih 14 tekmah le enkrat niso zatresli nasprotnikove mreže kar pomeni, da bodo Črnjani jutri morali biti predvsem zelo učinkoviti v napadu. Na domačem terenu so domačini tekmo brez doseženega gola nazadnje odigrali v letošnjem aprilu, ko so bili še člani zadnje lige, nato pa so zadeli na 10 zaporednih domačih srečanjih.

Peca po drugi strani komaj čaka, da se jesenski del prvenstva konča. Na žalost se jutrišnja tekma ni dala preložiti na spomladanski del, ki se bo zaradi prestrukturiranja 3. lige (in posledičnih kvalifikacij prvakov MNZ lig Maribor, Ptuj in Celje) moral začeti že v prvi polovici marca. Se pa igralci vseeno zavedajo, da morebitna jutrišnja zmaga prinaša ogromen kapital tako s psihološkega vidika kot s samega stanja na prvenstveni lestvici.  Vsi razpoložljivi nogometaši verjamejo, da se lahko z jutrišnjim uspehom vsaj delno oddolžijo za nekaj slabših rezultatov v dosedanjem poteku tekmovanja in mirno odidejo na zimski premor.

Tekmo bo sodil Armando Šorli, pomagala pa mu bosta Elmedin Dedić in Denis Horvat.

nazaj na vrh