Uradna stran nogometnega kluba Peca

Zaslužena zmaga Akumulatorja

Na včerajšnjem lokalnem derbiju v Mežici, ki tako kot vsakič privabi na tekmo tudi lepo število gledalcev, je domači Akumulator visoko, a povsem zasluženo premagal Peco s 4:0. 

Ob obilici težav pri sestavi moštva (zaradi poškodb in kartonov je namreč manjkalo pet standardnih nogometašev) sta pri Peci prvič na štoperskih položajih tekmo začela Tilen Raztočnik in Rok Gabrovec. Odstotnost visokih branilcev se je poznala predvsem pri prekinitvah, iz katerih so domačini prihajali do številnih priložnosti. Eno izmed teh je sredi prvega polčasa izkoristil Jamnik in žogo z glavo poslal preko črte, s tem pa postavil tudi izid polčasa. Peca je v prvih 45 minutah zapretila le z dvema streloma od daleč, ki pa nista šla v okvir domačih vrat.

Le dve minuti po ponovnem žvižgu zelo dobrega sodnika Veseliča so domačini vodstvo podvojili, ponovno po predložku s strani, z neposredne bližine je nemočnega Žigo Čavnika ugnal Stopajnik. Isti igralec je v 62. minuti povišal na 3:0. Črnobelim vseeno ne gre očitati prave mere borbenosti, a tokrat proti zelo motiviranim domačinom enostavno ni šlo.

Zadnji gol (še enkrat več po predložku in strelu z glavo) je dosegel Janet, Peci pa do konca srečanja ni uspelo doseči vsaj častnega zadetka.

Ostali rezultati 13. kroga:
Paloma - Rače 1:3
Radlje - Marles hiše 0:6
Starše - Malečnik 3:1
Duplek - Brunšvik 0:7
Slivnica - Cerkvenjak 5:4
Dogoše - Marjeta 1:3

Peca ima prihodnji vikend na sporedu še zaostalo tekmo v Dogošah, glede na majhne razlike v spodnjem delu lestvice pa bi lahko v primeru zmage jesenski del tekmovanja končala celo na sedmem mestu, kar bi bil po vseh težavah v tem delu sezone vseeno spodbuden rezultat.

nazaj na vrh