Uradna stran nogometnega kluba Peca

V soboto derbi v Mežici

Jesenski del sezone se bliža h koncu. Za Peco sta ostali na sporedu le še dve gostovanji: v soboto v Mežici, kjer se bodo v lokalnem derbiju pomerili z Akumulatorjem in naslednji vikend v Dogošah, kjer bo na sporedu zaostala tekma 7. kroga prvenstva.

Z dosedanjim delom tekmovanja verjetno niso zadovoljni ne v taboru Črnjanov in ne v taboru Akumulatorja, vseeno pa štiri točke naskoka na lestvici tokrat v vlogo favorita postavljajo domačine. Ti so v zadnjih sedmih srečanjih izgubili le enkrat, ko so v gosteh morali priznati premoč vodilnih Starš, tudi na domačem terenu pa so klonili le proti Brunšviku. 

Če odštejemo zadnjo domačo tekmo z Duplekom, ko so Mežičani remizirali z 0:0, so na prejšnjih 33 zaporednih domačih tekmah dosegli vsaj en gol. Nazadnje jim ga namreč ni uspelo zabiti davnega oktobra 2014. Črnjanska obramba bo torej definitivno na veliki preizkušnji, še posebej zato, ker se trenutno ubadajo s številnimi poškodbami. Poleg tega je Klemen Šepul na zadnji tekmi prejel četrti rumeni karton kar pomeni, da ga (ponovno) ne bo na terenu v Mežici. Trener Milan Čavnik tako razmišlja, da bi bilo za sobotno tekmo mogoče pametno poklicati še kakega dodatnega igralca, ki je medtem že končal z nogometno kariero...

Ne glede na vse drži dejstvo, da je derbi vedno zgodba zase, poleg dnevne forme velikokrat odloča tudi navdih, izjemen dan posameznika ali kaj čisto tretjega. Kljub temu, da so torej Mežičani tokrat v boljši poziciji, se Črnjani vsekakor ne predajajo vnaprej in bodo iskali svoje priložnosti za uspeh. Ob tem vabijo tudi vse svoje zveste privržence, da jih pridejo vzpodbujat v čim večjem številu, oni pa se bodo borili po svojih najboljših močeh za črnobele barve Pece.

Tekma se prične ob 14.00 uri, sodil pa jo bo glavni sodnik Samo Veselič.

Ostali pari 13. kroga:
Starše - Malečnik
Duplek - Brunšvik
Slivnica - Cerkvenjak
Paloma - Rače
Radlje - Marles hiše
Dogoše - Marjeta

nazaj na vrh