Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Slivnica 4:1

Zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu so Črnjani uspešno pripeljali do konca. S 4:1 so premagali Slivnico in zabeležili izjemno pomembno zmago, ki jih je na lestvici pripeljala do 10. mesta, hkrati pa so povsem ujeli priključek h klubom iz sredine razpredelnice.

Srečanje je Peca začela na najboljši možen način, s hitrim zadetkom. Po levi strani je zapretil kapetan Boštjan Brdnik in z močnim strelom prisilil vratarja gostov, da je lahko žogo le odbil, prišla pa je točno na nogo Matica Pečovnika, ki je iz bližine zadel za 1:0. S tem se je pritisk na imperativ zmage, ki je bil prisoten skozi celoten zadnji teden, nekoliko sprostil, črnobeli so stopili na žogo in navidezno nadzorovali situacijo na terenu. Proti koncu prvega polčasa pa je ponovno sledil padec v koncentraciji in po edini priložnosti gostov so ti prišli do izenačenja, ko je protinapad izkoristil Volmut.

Na srečo se je tudi drugih 45 minut začelo skoraj identično kot prvi polčas. Ponovno je kapetan Brdnik prebil obrambo Slivnice po levi strani, spet pa je bil po odbitku na pravem mestu Pečovnik in popeljal Črnjane v novo vodstvo. Tokrat so igralci še bolj čvrsto odigrali na sredini terena in Slivničani do izenačenja preprosto niso več mogli. Da pa so si domači gledalci vseeno lahko oddahnili še pred zadnjim žvižgom ponovno dobrega sodnika Omerzela pa sta poskrbela Darko Radivojevič, ki je bil v 86. minuti v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljen in Pečovnik, ki je z najstrožje kazni dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi (in hkrati tretji v sezoni). Izid bi lahko povišal tudi rezervist Alen Vajdl, ki je po samostojni akciji prišel sam pred gostujočega vratarja, a je ta odlično ubranil njegov poizkus. Pred tem je okvir gola stresel tudi Jaroš Štiftar.

Slivnica je edino možnost za zmanjšanje izida zapravila ob koncu srečanja, ko so zadeli prečko, piko na i za končnih 4:1 pa je v sodniškem podaljšku postavil Radivojevič.

PECA - Slivnica 4:1 (1:1)
Peca: Čavnik, Raztočnik, Gabrovec, Šepul, Rebernik, Fortin, Brdnik, Praznik, Radivojevič, Pečovnik, Štiftar (Vajdl 84'). 
Neizkoriščene menjave: Orlčnik, Kogelnik, Kreuh.
Rumen karton: Šepul 38'.

Slivnica: Leitinger, Aleksovski, Razboršek, Tomažič, Rozman (Pristovnik 70'), Rojko, Kugl, Tadić, Breznik, Crnjac, Volmut.
Neizkoriščena menjava: Meško.
Rumeni kartoni: Tadić 39', Crnjac 58', Razboršek 79', Meško 90'.

Glavni sodnik: Andrej Omerzel.

Ostali rezultati 12. kroga:
Marjeta - Akumulator 1:1
Marles hiše - Paloma 3:2
Malečnik - Radlje 2:1
Rače - Dogoše 2:7
Brunšvik - Starše 0:2
Cerkvenjak - Duplek 5:3

Naslednji teden čaka Peco lokalni derbi z Akumulatorjem v Mežici, zaradi četrtega rumenega kartona bo na žalost manjkal Klemen Šepul. Upamo, da se bo do sobote v kader vseeno vrnil kateri izmed poškodovanih igralcev...

nazaj na vrh