Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Rače 2:1

Kar šest tekem je bilo potrebnih, da so Črnjani končno vknjižili prvo zmago v novi sezoni. Včeraj so bili z 2:1 boljši od Rač in se prebili z dna lestvice.

Pred tekmo je s strani županje občine Črna Romane Lesjak bronasto priznanje občine za več kot 20 letno delovanje v našem klubu prejel trener ekipe U-13 Frenk Vrabič. Od samega začetka tekme je bila vidna velika želja črnobelih, da osvojijo prepotrebne tri točke. Gostje so se postavili precej obrambno, kar je Črnjanom omogočilo precej svobode na sredini terena. Prvi zadetek je padel že v 13. minuti, ko je Žan Fortin neoviran sprejel žogo na napadalni polovici, povlekel proti kazenskemu prostoru in s strelom po tleh v daljši vratarjev kot povedel Peco v vodstvo. Ta jim je dal še dodatne energije in v nadaljevanju prvega polčasa so si ustvarili še nekaj lepih priložnosti. Darko Radivojevič je tako zadel tudi vratnico, preden je v 43. minuti po visoki podaji Aleša Kreuha na oddaljenejšo vratnico iz neposredne bližine podvojil vodstvo domačih.

Žal so v podaljšku prvega polčasa po gneči v domačem kazenskem prostoru Račani izid znižali, kar je pomenilo, da se obeta še nepredvidljivo nadaljevanje.

Do tega je res prišlo - ob polčasu je bil trener Milan Čavnik primoran iz igre potegniti kapetana Boštjana Brdnika, ki je staknil poškodbo prepone. Gostje so začutili svojo priložnost in agresivneje krenili po izenačenje, hkrati pa puščali več prostora za morebitne protinapade. Iz enega od teh je najlepšo priložnost za dokončno potrditev zmage zapravil Radivojevič, na drugi strani pa je gol Račanov nekako visel v zraku, a kakšne res izrazite priložnosti si na srečo vseeno niso priigrali.

Po zadnjem žvižgu sodnika Gergiča, ki je svoje delo opravil zelo dobro, se je tako Peca veselila prve letošnje zmage in upamo, da tej sledi daljša serija pozitivnih rezultatov v prihodnjih krogih.

PECA - Rače 2:1 (2:1)
Peca:  Čavnik, Raztočnik, Ameršek, Šepul, Kreuh (Kogelnik 82'), Fortin, Brdnik (Rebernik 46'), Štiftar (Vajdl 67'), Radivojevič, Praznik, Orlčnik.
Rumeni kartoni: Štiftar 39', Ameršek 45', Kogelnik 87'.

Rače: Ti.Plečko, Lenart, Gregorc, Nahberger, Petrovič, Ornik, Dvoršak Špehar, Lašič, Pregl, To.Plečko, Ž.Šlamberger.
Neizkoriščene menjave: Vidovič Reich, Lah, R.Šlamberger.
Rumeni kartoni: Nahberger 60', Ž.Šlamberger 78', To.Plečko 80', Dvoršak Špehar 90'.

Ostali rezultati 6. kroga:
Marjeta - Starše 1:1
Duplek - Radlje 1:1
Slivnica - Paloma 1:0
Akumulator - Dogoše 5:1
Cerkvenjak - Marles hiše 0:2
Brunšvik - Malečnik 1:0

V naslednjem, 7. krogu, bo Peca gostovala v Dogošah.

 

nazaj na vrh