Uradna stran nogometnega kluba Peca

Nesrečen poraz v Brunšviku

Peca tudi po tretjem krogu prvenstva ostaja brez zmage. Včeraj so se namreč iz Brunšvika vrnili praznih rok, potem ko so odločilni zadetek prejeli v zadnji minuti tekme.

Tokrat se je trener Milan Čavnik odločil za preverjeno postavitev 4-2-3-1, ki so jo črnobeli v pretekli sezoni največkrat prakticirali. Domačini so sicer v začetku dvoboja imeli več od igre, a do prve resne priložnosti so prišli Črnjani, ko je strel Mitje Praznika z roba kazenskega prostora zletel le za malekost mimo leve domače vratnice. Na sredini prvega polčasa je po prekrškom nad Boštjanom Brdnikom svoj drugi rumeni karton prejel Kočar, Peca pa je z igralcem več pogumneje krenila proti golom Brunšvika. Vseeno so bili do konca prvih 45 minut bližje zadetku domači, ko je po predložku s strani Plavšičev strel z glavo oplazil vratnico. Moštvi sta na odmor odšli z izidom 0:0.

Le nekaj minut po nadaljevanju je Brunšvik uprizoril bliskovit protinapad, podajo Bohla z desne strani je iz neposredne bližine v gol spremenil Plavšič. Peca je nato stopila še višje proti domačim vratom, si v naslednjih minutah priigrala kar nekaj priložnosti za zadetek (Darko Radivojevič je med drugim stresel vratnico, blizu zadetka je bil tudi Klemen Šepul), a v večini primerov je bil na pravem mestu vratar Brunšvika Brodar. Ko je v 83. minuti zaradi drugega rumenega opozorila igrišče zapustil Dejan Rebernik se je zdelo, da je usoda Pece zapečatena. 

Vseeno so se lahko Črnjani v 88. minuti razveselili izenačenja, ko je Brdnik po predložku Tadeja Amerška z izjemnim zadetkom s peto izzid poravnal. Do konca sta ostali le še dve minuti, a ravno v zadnjem napadu je Brunšvik prišel do zmagovitega zadetka, potem ko se je Robertu Atanasovskemu žoga nesrečno odbila ravno na nogo Bohla, ta pa je v dvoboju ena na ena premagal nemočnega vratarja Žigo Čavnika.

Peca tako ostaja pri samo eni točki, Brunšvik pa na drugi strani kot edini klub s stoodstotnim izkupičkom. 

Ostali rezultati 3. kroga:
Dogoše - Starše 4:1
Cerkvenjak - Marjeta 1:5
Marles hiše - Slivnica 6:1
Paloma - Radlje 3:0
Malečnik - Akumulator 2:1
Rače - Duplek 5:4

Tekmo 4. kroga bodo Črnjani odigrali v nedeljo, 17. septembra ob 18.00 uri proti Malečniku.

nazaj na vrh