Uradna stran nogometnega kluba Peca

Peca - Cerkvenjak 0:0

Igralci Pece so na včerajšnji večerni tekmi 2. kroga prvenstva v 1. članski ligi MNZ Maribor osvojili prvo letošnjo točko. S čvrsto ekipo Cerkvenjaka so se razšli brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi svoje priložnosti za gol.

Svoj prvenstveni debi je v osrčju domače obrambe dočakal Robert Atanasovski, medtem ko sta v napadu tokrat začela Andrej Grilc in Jaroš Štiftar, najboljši strelec Črnjanov v zadnjih sezonah Darko Radivojevič pa je obsedel le na klopi. Večino prvega polčasa so gledalci spremljali precej nezanimivo partijo brez resnejših priložnosti. V zaključku polčasa se je moral zelo izkazati Žiga Čavnik, ko je uspel ubraniti strel Druzoviča iz neposredne bližine, medtem ko Peca v prvih 45 minutah ni resneje zapretila vratarju Cerkvenjaka, kar je povzročalo skrbi tako domačemu trenerju kot navijačem.

Na začetku drugega polčasa je začelo deževati, kar je nekako predramilo domačo ekipo, da je napadalneje krenila v dvoboj. Že v 53. minuti se je tako lepa priložnost ponudila kapetanu Boštjanu Brdniku, ki pa po podaji Radivojeviča ni uspel premagati Horvata. Po izvedenem kotu iz nadaljevanja akcije je nevarno poskušal še Atanasovski, a tudi on ni zadel. Nasploh so bile te minute najbolj dinamične, tudi Cerkvenjak je namreč zapretil preko Hebarja, ponovno pa je bil Čavnik na mestu.

Najlepšo priložnost za Peco je imel v 62. minuti Matic Pečovnik po izjemnem prodoru Tadeja Amerška, a je pred strelom preveč okleval in gostujoči vratar je njegov poskus zaustavil. Omeniti velja še sumljivo situacijo v 79. minuti, ko so domačini zahtevali prekršek v kazenskem prostoru nad Brdnikom, a je piščalka sodnika Omerzela ostala nema.

Moštvi sta si tako razdelili točki, vseeno pa so v taboru Pece od prvih dveh domačih srečanj pričakovali več, kot le en remi.

PECA - Cerkvenjak 0:0
Peca: Čavnik, Gabrovec, Ameršek, Šepul, Rebernk, Atanasovski, Brdnik, Štiftar (Raztočnik 85'), Grilc (Radivojevič 52'), Praznik, Pečovnik.
Neizkoriščene menjave: Verdel, Orlčnik, Kreuh, Vajdl.
Rumeni kartoni: Grilc 44', Rebernik 60', Brdnik 82', Ameršek 90'.

Cerkvenjak: Horvat, Da.Žmavc, Klajnošek, D.Košnik (S.Košnik 46'), S.Vršič, Druzovič, T.Vršič (De.Žmavc 88'), Al.Klobasa, Jelen, Hebar (Peklar 90'), Govedič.
Neizkoriščene menjave: Čeh, An.Klobasa, Čuček, Bojanič.
Rumena kartona: Govedič 41', S.Košnik 83'.

Glavni sodnik: Andrej Omerzel.

Ostale tekme 2. kroga so na sporedu danes in jutri, v 3. krogu pa čaka Peco najtežje gostovanje v sezoni, saj potujejo v Brunšvik k moštvu, ki je eden izmed največjih kandidatov za osvojitev naslova prvaka. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 16.30 uri.

nazaj na vrh