Uradna stran nogometnega kluba Peca

Ponesrečen štart v sezono

Črnjanom se včerajšnji uvodni krog novega prvenstva ni razpletel po željah. Na domačem terenu so vknjižili nepričakovan poraz proti gostom iz Marjete, ki so izkoristili svoje priložnosti in zasluženo odnesli vse tri točke s Koroške.

Vroče sobotno popoldne očitno Peci ni preveč ustrezalo, kljub temu, da so v prvem polčasu imeli rahlo terensko pobudo. V zaključkih akcij je enostavno manjkala tista pika na i, tudi številni predložki s kotov niso bili natančni, tako da gostujoči vratar praktično ni imel dela. Tako je najkonkretnejšo priložnost za prvi zadetek imela Marjeta, a se je izkazal domači vratar Žiga Čavnik. Dokaj nezanimiv prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

V nadaljevanju so tudi gostje ugotovili, da lahko iz srečanja potegnejo kaj več ter bolj pogumno krenili v ofenzivo. V vodstvo so prišli v 52. minuti po navidez nenevarni situaciji in zmedi v domači obrambi, ko se je sam pred Čavnikom znašel Horvat in ga rutinirano ugnal. Peca je nato pritisnila in želela čimprej poravnati izid, uspelo jim je v 72. minuti. Po predložku z leve strani je bil v skoku najvišji Dejan Rebernik. Isti igralec je nato postal tudi tragični junak tekme, saj je v 81. minuti zakrivil prekršek za enajstmetrovko, s katere je Bohak postavil končnih 1:2.

PECA - Marjeta 1:2 (0:0)
Peca: Čavnik, Gabrovec, Ameršek, Šepul, Rebernik, Fortin (Raztočnik 58'), Brdnik, Radivojevič, Grilc (Štiftar 74'), Praznik, Pečovnik.
Neizkoriščeni menjavi: Kreuh, Kogelnik.
Rumeni kartoni: Praznik 15', Ameršek 44', Čavnik 81'.

Marjeta: Žagar, Gorše, Kelc, Špehonja, Dajčman (Petrovič 56'), Princ, Sinanović, Milutinović (Baranašić 52'), Gajser, Horvat (Koren 87'), Bohak. 
Neizkoriščeni menjavi: Leb, Franci.
Rumeni kartoni: Gorše 20', Princ 30', Koren 90'.

Glavni sodnik: Mitja Jeseničnik Kotnik.

Ostali rezultati 1. kroga:
Marles hiše - Starše 1:2
Brunšvik - Slivnica 9:0
Rače - Radlje 0:0
Malečnik - Duplek 2:2
Cerkvenjak - Akumulator 2:2
Dogoše - Paloma 2:0

Že v sredo čaka Peco nova tekma, v 1. krogu pokalnega tekmovanja bodo gostovali v Lenartu pri tamkajšnjem tretjeligašu.

nazaj na vrh